Carew på byen natta før kamp

Lokalavisa skriver at han kan få millionbot.

(Dagbladet.no) John Carew var ikke med da Aston Villa slo Ajax i Uefa-cupen på torsdag. Årsaken er at han var ute på grunn av sykdom.

Nå skriver avisene The Times og Birmingham Post at den norske landslagsspissen var ute på byen natta før kampen, og av manager Martin O\'Neill vil granske påstandene.

Carew ble ifølge avisene sett av Villa-supportere på strippeklubben The Rocket Club så seint som klokka ett om natta - men det er ingen som påstår at nordmannen drakk alkohol natta før kamp.

Dagbladet.no har ikke fått tak i Carew, men hans agent Per A. Flod bekrefter overfor VG Nett av Carew var på byen.

- John har slitt med tøft kampprogram og var sliten. Det hadde også Martin O\'Neill sett og de to hadde en diskusjon om han skulle spille eller ikke. John oppfattet det som om han ikke skulle spille og at han således var fristilt. Martin O\'Neill var vel av oppfatning at det ikke var endelig avgjort, sier Flod.

Kan få millionbot

På kampdagen følte ikke Carew seg i form, og han ble utelatt fra troppen.

Carew skal være klar for spill igjen nå og er i utgangspunktet med i troppen som skal møte Wigan i morgen. Birmingham Post spekulerer likevel i at han kan bli utelatt av O\'Neill, på grunn av nattklubbesøket. Han risikerer også ifølge avisa å bli straffet med ei bot tilsvarende to ukelønner - rundt én million kroner.

BLE SETT Å BYEN: Villa-supportere påstår at de så John Carew på byen natta før torsdagens kamp. Foto: REUTERS
BLE SETT Å BYEN: Villa-supportere påstår at de så John Carew på byen natta før torsdagens kamp. Foto: REUTERS Vis mer

En av dem som påstår å ha sett Carew på nattklubben er forretningsmannen og Villa-supporteren Mike McKiernen.

- Jeg var der like etter midnatt, da Carew kom inn. Han er såpass gjenkjennelig at det ikke går an å ta feil. Da vi gikk i ett-tida satt han fortsatt i et hjørne ved DJ-båsen, sier McKiernen.

Selv uten Carew på banen klarte Villa å slå Ajax 2-1 i torsdagens kamp, og de fikk dermed en pangstart i gruppespillet i Uefa-cupen.

O\'Neill varsler prat

- Jeg ble litt overrasket over å se ham der, med tanke på den viktige kampen Villa hadde dagen etter. Han drakk ingenting og han var ikke sammen med noen strippere, han satt bare i hjørnet. Men han burde skjønt at det å besøke en bar så seint midt i byen natta før en kamp ikke er så smart.

- Han er tross alt byens høyeste fotballspiller og veldig gjenkjennelig, sier McKiernen.

Villa-manager O\'Neill vil ikke kommentere saken, men han sier at han vil ta det opp med Carew.

Kraftspissen spilte for Birmingham-laget forrige helg, men har denne uka slitt på trening. Han har følt seg tom og har blitt undersøkt av klubblege Roddy McDonald.

Carew på byen natta før kamp

- Han kom tilbake fra to landskamper og spilte for oss umiddelbart. Men han skal være bra igjen nå og klar for søndag, sier O\'Neill.