Carew på jakt etter ny skoavtale

- Vil finne de optimale støvlene.

(Dagbladet.no:) John Carew (27) har brukt Puma-støvler på de første Aston Villa-treningene, og han hadde på seg støvler fra den leverandøren også i gårsdagens debut mot Newcastle.

Tidligere denne sesongen - i Lyon - har han spilt mye med Nike-sko.

Agent og rådgiver Per A. Flod sier at Carew nå er i en fase hvor han har testet forskjellige fotballstøvler, for å finne de som passer ham best.

- Det handler om å finne de optimale støvlene, og da må han prøve ut forskjellige sko fra forskjellige produsenter, sier Flod til Dagbladet.no.

Uten skoavtale

Landslagsspissen har vært uten skoavtale siden august, av den enkle årsak at han ønsker å finne det paret som sitter best på de målfarlige føttene.

- Hvis han har en avtale, kan han ikke prøve andre sko enn i bakgården hjemme. Derfor valgte han å ikke signere en ny kontrakt før sesongstart, forklarer Per A. Flod.

Rådgiveren vil ikke å si noe om hvor mye Carew tidligere har tjent på skoavtaler eller hvor mye han forespeiler seg å tjene nå. I morgen reiser Flod over til England igjen, og da er arbeidet med å finne en skoavtale én av tingene de to skal snakke om.

FUNNET FØLELSEN MED PUMA: John Carew har i et halvår jaktet på de perfekte støvlene. Kanskje det er disse Puma-støvlene? Foto: AP
FUNNET FØLELSEN MED PUMA: John Carew har i et halvår jaktet på de perfekte støvlene. Kanskje det er disse Puma-støvlene? Foto: AP Vis mer

Carew har nemlig gikk uttrykk for at det kan være på tide å få på plass en avtale igjen.

Lite penger å hente

Det er ikke mange norske fotballspillere som tjener veldig mye på skoavtalene sine. De fleste får bare de støvlene de trenger, pluss annet sportsutstyr. En del har imidlertid bonusrelaterte avtaler, hvor personlige og lagets prestasjoner kan spille inn.

Per A. Flod ønsker ikke å si noe om hva han kjenner til av andre norske spilleres avtaler, men kan si følgende om fotballspilleres skoavtaler generelt:

- Det er de aller største stjernene - noen få enere - som stikker av med den største delen av potten.

Spillere som Ronaldinho, David Beckham og Thierry Henry.

Skryt etter debuten

John Carew debuterte fra start mot Newcastle i går kveld, og da så det i hvert fall ikke ut som skoen trykket på feil sted.

Carew på jakt etter ny skoavtale

Etter en tung Villa-start kom både Carew og resten av laget med storm etter hvert. Nordmannen headet i stanga i førsteomgang, og ble offer for en tvilsom annullering etter hvilen - i en kamp Newcastle vant 3-1.

- Det var en merkelig avgjørelse. Han peker på en annen av våre spillere. Men ingen skjønner noen ting. Det var helt latterlig, sa han til Dagbladet etter kampslutt.

- Carew var fantastisk, oppsummerte manager Martin O\'Neill.

I dag skriver avisa The Independent at den forventer at målene kommer til å renne inn, så snart Carew og spissmakker Ashley Young finner tonen.

PUMA PÅ TRENING: Under den første Villa-treningen brukte John Carew et par Puma-sko som er de samme som de han brukte i går, bare i en annen farge.
NIKE MOT REAL: Da John Carew og Lyon møtte Real Madrid tidligere denne sesongen spilte nordmannen med disse gullskoa fra Nike.