Carew på topp - Myhre i mål

BUCURESTI (Dagbladet.no): Nils Johan Semb holder startelleveren hemmelig, mens spillerne blotter baken på treninga. Dagbladet.no tipper laget mot Romania.

Dagens trening er den siste før avspark i EM-kvalikkampen i morgen. Humøret er i hvert fall på plass i den norske troppen.

I formiddag startet gutta med triksing etter Gris-prinsipppet. Straffen for å miste ballen i bakken var å trekke ned shortsen.

Semb var med på heppingen, og han bestemte enerådig av Pah-Madou Kah var førstemann som pådro seg S'en i G-R-I-S.

- Ikke ta bildet av dette her, hylte Pah mens han kjapt dro ned den mørkeblå kortbuksa.

Så var det John Arne Riises tur til utføre strippingen, til stor jubel fra unggutta anført av en hånflirende John Carew.

Alvoret starter kl. 19 i morgen kveld, når Norge sårt trenger poeng etter bare uavgjort på hjemmebane mot Danmark . Dagbladet.no tror nettopp Carew får tillit som ensom spiss av Semb.

Norges lag:

Dagbladet.no tror på dette laget mot Romania (4-4-1-1): Thomas Myhre - Christer Basma, Henning Berg, Erik Hoftun, André Bergdølmo - Steffen Iversen, Trond Andersen, Eirik Bakke, John Arne Riise - Ole Gunnar Solskjær - John Carew.

Det meste klart

- Det er ikke mange plasser som ikke er klare, sier Semb til Dagbladet.no etter økta som nettopp er avsluttet.

Midtbane- og angrepsrekka ble drillet i går kveld bak lukkede dører på kampstadion Steaua. Da pressekorpset ble nødt til å forlate tribunene hadde Ole Gunnar Solskjær rollen som framskutt midtbanespiller i et antatt 4-4-1-1-formasjon.

Det åpner for Carew som enslig spiss, med støtte fra Manchester United-proffen. På vei ut av treningen i dag hadde også Semb en lengre prat med Valencia-spissen.

Mye tyder på at landslagssjefen velger å bruke Steffen Iversen på høyrekant og John Arne Riise på den andre siden.

Tommy som utfordrer

I midten tror Dagbladet.no Semb velger sine favoritter Trond Andersen og Eirik Bakke, med Tommy Svindal Larsen som en kraftig utfordrer.

Treninga de siste dagene tyder på at Thomas Myhre er et soleklart valg i mål mot Romania. Også i dag sto han konstant i mål på formasjonsdelen av økta.

I backlinja er Andre Bergdølmo friskmeldt fra sjukdom og starter på venstrebacken. Like sikkert er det at Christer Basma spiller høyreback. Ut i fra innkjøringen av forsvarsfireren i formiddag tror vi at Semb går for Claus Lundekvam som Henning Bergs makker i midtforsvaret framfor Erik Hoftun.

- Det er vanskelig. Jeg kunne trukket i hatten. Begge to er gode og har erfaring fra internasjonalt nivå, sier Semb.

Schäfer skremte Semb

Landslagssjefen avslører at han allerede har tatt et valg blant midtstopperne. Det gjorde han under en løpetur i Bucurestis gater i dag tidlig.

Der ble Semb skremt av én av hovedstadens 250 000 løshunder. En schäfer dukket plutselig opp da treneren skulle over ei bru.

- Pulsen gikk høyt da, sier Semb.

Forhåpentligvis er ikke Romania-laget like skummelt i EM-kvalikkampen i morgen kveld.

  • Dagbladet.no følger kampen direkte fra kl. 19 i morgen, og gir det intervjuer og reaksjoner etter kampslutt.
GRIISE: John Arne Riise ble «gris» på dagens landslagstrening. Steffen Iversen kontrollerer og applauderer at Liverpool-spilleren gjennomfører den avtalte straffen.