Carew pepet ut

John Carew ble pepet ut både før og under kampen, men lot seg ikke merke med det. Han var involvert i de fleste av Valencias farligheter inntil han ble tatt av banen 12 minutter før slutt.

LIVERPOOL (Dagbladet): - Vi har det lille ekstra, som Liverpool mangler ennå, sa John Carew etter kampen. Da hadde han tatt seg god tid i dusjen, for journalistene ville ha svar på hans friske uttalelser til engelsk presse før kampen:

- Jeg har ikke snakket med en eneste britisk journalist, fastslo Carew om årsaken til publikums pipekonserter, som han ikke hadde lagt merke til.

Bedre enn noensinne

Om kampen sa han at den var knallhard og tøff, som ventet. Og han mener Liverpool fortjener å gå videre:

- De er gruppas nest beste lag. Men vi er bedre enn noensinne, sa Carew

- Jeg synes det var en litt heldig seier til Valencia. Vi hadde fortjent minst uavgjort, sa John Arne Riise etter kampen. Ikke alle vil være enige i det.

John Carew var god før pause. Og slapp å spise i seg uttalelsene han kom med til Dagbladet for en måned siden:

- Liverpool er ikke i nærheten av de fire beste lagene i Spania.

Mye involvert

Liverpool-spillernes drøm er å vinne Premier League denne sesongen. Men Gérard Houllier har en annen drøm: Å vinne Champions League.

I går var Liverpool et nummer for små - særlig i første omgang hvor Liverpool riktignok hadde ballen mye, men hvor Valencia hadde sjansene. Den første etter 18 minutter hvor John Carew nesten var gjennom, men ble felt på kanten av 16-meteren. Ti minutter seinere var Carew på farten igjen, fikk corner - som han headet til Bareja på fem-meteren. Men Valencias toppscorer skjøt himmelhøyt over.

Så var det klart for Rufete, som i den første halvtimen hadde blitt holdt helt under kontroll av John Arne Riise. Men både i det 32. og 33. minutt kom han seg til dødlinja og andre gang fant han Carew på fem-meteren: han la tilbake til Rufete og 1-0.

- Det var litt ubalanse i laget, og jeg kom i undertall på et lynraskt kontraangrep, sa Riise etter kampen .

Bortsett fra at Canizares beviste hvorfor han regnes som Europas beste keeper da Steven Gerrard var alene gjennom seks minutter før pause, var Liverpool ufarlige.

Norge stilte med seks mann på banen ved avspark: Riise, Carew og dommerkvartetten. Terje Hauge gjorde en god figur og hadde full kontroll, selv om han ble pepet ut hver gang han blåste i Liverpools disfavør.

NORSK DUELL: Valencias John Carew, med banens andre norske spiller John Arne Riise i hælene, var nær ved å score i første omgang. - Vi har det lille ekstra, som Liverpool mangler ennå, sa John Carew etter kampen.
VENNER IGJEN: Den norske duellen endte med seier til Valencia og John Carew.