Carew rangerer Norge foran Danmark

Landslagsgutta om styrkeforholdet i Norden.

BISLETT (Dagbladet.no): På den siste FIFA-rankingen er Norge rangert som verdens 35. beste fotballandslag. Det plasserer oss på tredjeplass i Norden, bak Sverige på 19. plass og Danmark på 30. plass, men foran Finland på 38. plass og Island på 117. plass.

Foran morgendagens EM-kamper ser det lyst ut med tanke på neste års sluttspill for tre av dem.

Svenskene har nærmest booket billetter til Sveits og Østerrike allerede, mens Norge og Finland ligger godt plassert i sine respektive grupper. Verst ser det ut for Danmark - som må belage seg på å følge EM-sluttspillet foran TV-skjermen og Island som sliter i bunnen av den svensk-danske gruppa.

En stor majoritet av landslagsgutta Dagbladet.no spurte på gårsdagens trening, rangerer Sverige som Nordens beste landslag. Men bare én av dem mener Danmark fortjener andreplassen på bekostning av Norge.

John Carew

- Norge og Sverige er de to beste. Danmark er ikke så gode akkurat nå, og kommer et stykke etter.

- Tror danskene at de er bedre enn de er?

- Ja, det vil jeg si, svarer Carew.

BEDRE ENN OSS? Det så kanskje ikke så elegant ut da svenske Zlatan Ibrahimovic, danskene Jesper Grønkjær og Thomas Sørensen og Sveriges Petter Hansson barket sammen på Råseunda sist lørdag. Foto: AFP/Scanpix
BEDRE ENN OSS? Det så kanskje ikke så elegant ut da svenske Zlatan Ibrahimovic, danskene Jesper Grønkjær og Thomas Sørensen og Sveriges Petter Hansson barket sammen på Råseunda sist lørdag. Foto: AFP/Scanpix Vis mer

Bjørn Helge Riise

- Sverige er best, deretter følger Norge, Danmark og Finland. Vi slo jo Sverige i en treningskamp, men de er kommet til flere sluttspill. Likevel føler jeg at vi har det beste kollektivet. Det gjenspeiler seg i Royal League, jeg har i hvert fall til gode å tape for et svensk lag.

- Men individuelt er de bedre enn oss?

- Det er vanskelig å finne én i Norge med like god teknikk som Zlatan. Men det er jo ikke alltid at han får brukt den på banen.

Christian Grindheim

- Sverige virker hvassest, men det er vanskelig å si. Danmark har gjort det best i mesterskap. Sverige kommer gjerne en stykke, men de har ikke kvalitet til å gå hele veien, selv om de har ekstremkvaliteter i Zlatan og Ljungberg. Finland er i hvert fall nummer fire.

Brede Hangeland

- Dette blir jo veldig subjektivt, men jeg anser Sverige for å være best. De kommer seg til sluttspill og har en del gode stjerner. Deretter ville jeg satt Danmark som nummer to, så Norge og så Finland.

Carew rangerer Norge foran Danmark

Morten Gamst Pedersen

- Sverige har gjort det kjempebra, og Finland ligger også godt an. Danmark har fått en skjev start. Det hjalp vel ikke akkurat med den tilskueren.

- Men hvordan rangerer du lagene?

- Vi slo jo Sverige i unionskampen. Jeg tror det er jevnt.

Jan Gunnar Solli

- Sverige er nok et lite hakk foran oss, men det er veldig jevnt. Av 10 kamper vinner vi fire, og Sverige seks. Nå spilte jo også Sverige og Danmark uavgjort, så dagsformen avgjør.

- Hvor gode er Norge i forhold til Danmark?

- Jeg håper vi ligger litt foran.

SVERIGE ELLER NORGE: John Carew mener Sverige og Norge er best i Norden, mens Danskene kommer et stykke bak.