Carew reddet æren

Tøffe vikinger kledde nesten av Rosenborg i tippeliga-testen i Stavanger i går. Men så våknet John Carew opp fra dvalen to ganger og berget uavgjort 2-2 for trønderne.

- Godt å score igjen, men jeg var tung i beina. En helt grei kamp, mente Carew.

Egentlig ville han bare spille en omgang, men etter å ha slumret hele første omgang, viste han Valencia-takter de siste 45.

Rosenborg kom uten Roar Strand, Andre Bergdølmo og Bent Skammelsrud. Trener Nils Arne Eggen måtte innse at nyinnkjøpte Kenneth Storvik trenger tid før han dominerer midtbanen slik han gjorde på Viking og Helsingborg.

- Han har andre ferdigheter som vi må ta hensyn til, men han kommer. Vi er liksom ferdig med en slags sesong vi nå, og så skal vi begynne på ny. Det tar litt tid, alt det her, utlegger Eggen og vil ikke si noe særlig om motstanderen i går.

- Omtrent som i fjor, vel, mener han om Viking.

- Langt igjen


Siddisene kjempet som om det gjaldt cupfinale, og kontrollerte Rosenborg i første omgang. Men så ebbet kreftene ut, og trener Benny Lennartsson var ikke helt fornøyd etterpå.

Han har mye å leve opp til. Svensken er treneren som løftet Viking opp til skyene sist. Stavanger stiller høye krav til sitt fotballag, og Benny må raskt vise resultater. Han demper optimismen.

- Huff, vi har langt igjen før vi er på Rosenborgs nivå. De manglet tre nøkkelspillere. Vi tapte ballen for lett, sier Lennartsson.

Likevel tror han Viking skal ha litt å by på i år.

Men i går gikk lufta for fort ut av ballongen.

- I andre omgang fikk de vel ikke låne ballen så mye, konkluderer herr Eggen, og vegrer seg før han rabler ned autografen på anorakken til ei jente.

- Hva sier mora di nå, tro? lurer han.

SUPER-JOHN: Det kan virke som om John Carew har overlevd dødperioden sin nå.