Carew rotet

John Carew rotet bort flere kjempesjanser, Valencia tapte for første gang med nordmannen på banen - og to baklengsmål var nok til at Real Madrid overtok tabell-ledelsen uten å spille.

Carews åtte seriemål har gitt Valencia 20 av 35 poeng så langt i La Liga. I går kunne det fort blitt tre til, om Carew ikke hadde hatt en kveld da beina stokket seg litt, og treffene på ballen var ureine.

Som etter bare fem minutter:

  • Ilie spilte nordmannen alene med keeper, men Carew manglet det silkebløte tilslaget da han forsøkte å kjippe ballen forbi keeper. Ballen gikk riktig nok forbi, men skrudde seg utenfor den borteste stanga.

Og flere bommer ble det:

  • Etter 46 minutter: Carew kastet seg fram på bakerste stolpe, men det fine innlegget passerte noen millimetere foran føttene hans.
  • Etter 51 minutter: Carew vendte mellom to mann, og kom nok en gang alene med keeper. Men det som skulle være en kontrollerende nest-siste-berøring, fungerte mer som et tilbakespill til Coruna-keeperen.
  • Etter 81 minutter: Carew kranglet seg til en skuddmulighet fra cirka 16 meter, men traff ikke reint med venstrebeinet, og keeper reddet enkelt.

Utvist

Det positive i alt dette: Nordmannen var sistemann på tre av Valencias fire sjanser i denne kampen. Likevel sitter vi igjen med inntrykket av at Norges beste spiss for tida slett ikke var i form i går kveld.

Carew virket litt urytmisk og småklønete, og hadde slett ikke noe fruktbart samarbeid med spissmakker Ilie. Og nordmannens jobb ble ikke enklere av at samme Ilie ble utvist bare ti minutter ut i andre omgang.

Teater

Det hadde garantert blitt flere røde kort om andreomgangen hadde holdt samme undermål som den første. Men etter pause virket hjemmelaget mer interessert i å vinne enn å spille teater - og om det ikke var fint for Carew at de mestret det bedre, så var det i hvert fall fint for kampen.

Eller som Arne Scheie ville sagt: Fint for fotballen.

  • Nederlenderen Roy Makaay ble helten i går kveld: Han la opp til Pandianis 1- 0-mål, og scoret selv to minutter på overtid.
MISSET: Valencias toppscorer, John Carew, hadde ingen god kveld i toppoppgjøret mot Deportivo La Coruna. Nordmannen hadde flere gode muligheter til å skaffe Valencia tre nye poeng, men misset stygt et par ganger.