Carew rystet over Viking-mobb

TRONDHEIM (Dagbladet): - De er en gjeng med sauer som bare ødelegger for seg sjøl, sier RBK-spissen John Carew til Dagbladet. Han kommenterer Viking-supporterne som kom med rasistiske tilrop under eliteserieoppgjøret onsdag.

Den ettetraktede fotballspilleren har aldri tidligere opplevd noe liknende i sin tid i norsk fotball.

- Jeg ville ikke trodd at dette kunne skje her i Norge, sier Carew.

- Det er ikke noe kult å få slike tilrop, men samtidig er det så dumt at du bare ler av det. De som gjør dette blir noen store tapere sjøl.

RBK-spissen legger ikke skjul på at han synes Viking-supporternes rasistiske tilrop og angrep på RBK-bussen rett og slett er for dumt.

- Gjengen som var med på dette fant ikke opp kruttet. De bare var der da det skjedde, sier Carew.

Rapport

Rosenborg som klubb besluttet i går å sende en rapport til Norges Fotballforbund om det som skjedde da cirka 25 Viking-supportere gikk til angrep på klubbens spillerbuss.

- Det er trist at slike ting skjer, men det er ingen vits i å starte en krig på dette. Vi må bare sørge for at det ikke skjer igjen, sier trener Ola By Rise til Dagbladet.

Han forteller at supportermobben spyttet både på bussvinduene og enkelte spillere. De dundret og slo mot bussen og åpnet motorkassen.

- Det var ikke faretruende, men ubehagelig aggressivt, sier By Rise.

Hørte ikke

De rasisitiske tilropene mot Carew er det ingen i Rosenborg som har hørt, så dette vil ikke bli omtalt i rapporten til forbundet.

- Dette må Viking ta tak i selv, sier Ola By Rise.

- Vi vil gjerne hjelpe Viking med å sørge for at slike ting ikke skjer igjen. Dette er noe vi forbinder med helt andre fotballkulturer enn vår egen.

RBK-treneren synes det er fryktelig trist hvis man skal oppleve rasistiske episoder i norsk fotball.

- Det er umulig å kontrollere alle fotballtilskuerne, men vi må sørge for at slike tendenser aldri blir akseptert, sier Ola By Rise.

<B>HETSET:</B> - Jeg ville ikke trodd at dette kunne skje i Norge, sier John Carew.