Carew satser høyt

VALENCIA (Dagbladet): - Jeg er ikke redd - det bobler inni meg, sier John Carew (21) før kveldens Champions League-kamp mot Leeds. - Dette kan jo være den eneste sjansen jeg får i livet til å spille en finale i Champions League.

Og ja - jeg har tenkt på det Ole Gunnar (Solskjær) gjorde i finalen for to år siden. Det kan skje med meg også.

Da Dagbladet traff Valencia-spissen etter gårsdagens kveldstrening ute ved havet hadde han problemer med å stå stille. For bare 21 år gammel er Store-John fra Lørenskog som en guttespiller å regne i denne sammenhengen.

Han bare gleder seg.

Både i beina og midt i trynet.

- Jeg har kanskje litt mindre respekt enn de eldre, sier han. - Jeg har jo ikke opplevd så mye ennå. For det de har erfart og vært igjennom av store kamper, er jeg bare blitt fortalt.

- Derfor er dette veldig stort for meg.

Kan bli udødelig

Utgangspunktet fra Elland Road i Leeds sist onsdag er 0-0 og helt åpent. Men - sjøl Valencia-trener Hector Cupér innrømmer at Valencia er favoritter. Og at de vinne - alt annet er håpløst.

For de trofaste supporterne som elsker og hater etter resultatet.

- Det er bare sånn det er, sier John Carew. - Et mål i en kamp som denne kan gjøre deg nærmest udødelig. For ikke å snakke om hva som kan skje hvis du scorer i finalen.

- Derfor fokuserer jeg på den ene sjansen som kan avgjøre kampen.

At John Carew spiller fra start er ett hundre prosent sikkert. Sjøl om señor Cupér som vanlig venter med laget til noen timer før kampen, vet John at han er klar. Og sjøl om mange mener Diego Alonso burde fått sjansen, er Valencia-treneren trofast mot sin norske fersking.

Hvilket John Carew er enig i.

- Jeg har gjort meg fortjent til det, sier han.

For et øyeblikk veldig alvorlig.

Det ene målet

UEFA-statistikkene fra Champions League forteller at John Carew har en scoringsprosent på 9,3. Av 32 avslutninger - hvorav 21 av dem har gått på mål - har han scoret tre ganger. Det er ikke voldsomt etter 871 minutter fordelt på ni kamper fra start og seks innhopp som reserve, men det holder.

Fordi han scoret målet som sendte Valencia til kveldens avgjørende semifinale.

Til sammenlikning:

Arsenals Thierry Henry - en av de virkelig store spissene i Europa - har en scoringsprosent på 8,3 prosent. Ole Gunnar Solskjær, som bokførte 10 avslutninger for Manchester United, scoret ikke mål i det hele tatt. Men Diego Alonso, den innfødte spissen John Carew holder på benken, har 4 mål og en scoringsprosent på 30,7 i løpet av de 13 kampene han har vært innpå.

Hvilket gjør ham til den tredje beste i Champions League.

Uten at Valencia-treneren bryr seg om det.

- John Carew fikk hvile de første 70 minuttene mot Real Sociedad på lørdag fordi kampen ikke var viktig, sier Hector Cupér. - Det er mot Leeds det gjelder. Og vi skal ikke gjøre noe annet enn det vi pleier å gjøre på Mestalla - vi skal angripe når vi får sjansen og forsvare oss når vi må.

- Med det beste laget.

På Leeds-besøk

Under angrepstreninga ute ved Parador De Saler ble det scoret ett mål i går kveld. Det kom fra Carews hode.

- I kveld handler det om avslutninger, sier Store-John. - Som sagt så kan alt avgjøres på den ene sjansen.

«Jeg fokuserer på den ene sjansen som kan avgjøre kampen»

SCORINGSKÅT: John Carew sendte Valencia til semifinale med sin scoring mot Arsenal. I kveld kan han sende laget til finalen i Champions League.