Carew «scoret»

Et selvmål presset fram av John Carew og et nytt uavgjort-resultat holder ikke for de kravstore Besiktas-supporterne.

Carew var den eneste som imponerte på Besiktas etter 1- 1 kampen i går. I de største avisene får han åtte av ti oppnåelige poeng på spillerbørsene. Men det er fattig trøst for fanatiske Besiktas-fans.

Med 12 nye million-spillere kom Besiktas nemlig til Ankara for å vise muskler og gjenvinne æren mot Genclerbirligi. Men med fortsatt 4-5-1-formasjon og Carew som ensom spiss ble det ikke seier denne uka heller.

Skuffede supportere forlot tribunene før kampen var ferdig. Også forventningsfulle sportsjournalister som følger Besiktas har begynt å tvile og kritiserer trener del Bosques defensive og lite underholdende spillestil.

Lite støtte

Første sjansen for Besiktas kom i det åttende munitt. Carew kunne passet til en bedre plassert medspiller men skjøt svakt selv.

Besiktas var så passive at det så ut som treneren hadde bestemt seg for å spille for uavgjort. Det var kun en aggressiv Carew som skapte de få sjansene laget hadde før pause.

I det 59. minutt sørget imidlertid Carew endelig for Besiktas-jubel.

Etter en strålende solo-prestasjon, der Carew med fart og styrke passerte to motspillere, brente han løs fra 6-7 meter. Ballen traff imidlertid en motspiller før den gikk i mål. Carew jublet, men dessverre for ham ble målet notert som selvmål.

Kritiserer del Bosque

Trener del Bosque kjenner ikke laget godt enda, sier kommentatorene. Han velger kun spillere ut ifra deres løpskapasitet. Spesielt burde laget bruke kantene og støttet Carew for å få resultater. I går var det bare Carews innsats som skapte trøbbel for motstanderen.

Han som kan hjelpe Carew med nettkjenning sitter fortsatt på benken. Lagets kaptein Sergen Yalcin var denne gang med i troppen, men fikk ikke spille. I treningskampene var det han som ga den støtten og pasningene Carew trengte for å score.

Mangler trening

Carew er ikke med landslaget som skal spille mot Belgia den 18. august på Ullevaal. Han sier han har trent lite og at det er helt greit at han er ikke med. Men han sier videre at han har spilt og trener bra nå og at han sannsynligvis er godt rustet til VM-kvaliken mot Italia.

Han får nemlig god trening i å bli holdt og hindret av forsvarsspillere i Tyrkia. Av og til var det hele 3-4 motspillere som holdt Lørenskog-gutten i trøya og stoppet ham med alle tenkelige ufinheter. Men Carew viste at han har begynt å mestre triksene og frigjorde seg gang på gang. Det kan komme godt med mot italienere den 4. september i Palermo.  Trener del Bosque må avlegge en rapport om lagets dårlige innsats i de første kampene allerede i dag.

ENSOM TRUSSEL: John Carew viste muskler og får meget gode karakterer for innsatsen.
JUBLET FOR TIDLIG: John Carew var mannen bak Besiktas' ledermål. Men det holdt ikke mer enn til poengdeling denne gangen heller.