Carew skadd på trening

Italiakampen kan ryke.

ISTANBUL/ OSLO (Dagbladet.no): Åge Hareide har tunge dager før den viktige VM-kvalifiseringskampen mot Italia 4. september. Vidar Riseth sliter med kroppen, Claus Lundekvam brakk kinnbeinet i generalprøven mot Belgia, og, hold deg fast, John Carew ble skadd på trening i Tyrkia i dag.

Carew fikk en ny smell i tåa han skadet på treningsleiren til Besiktas før sesongstarten. I dag ble han operert på et sykehus i Istanbul, men inngrepet skal være veldig lite.

Skaden er en slags betennelse eller utvekst på den skadde tåa. Det er denne utveksten legene har fjernet i dag. De siste ukene har betennelsen ikke vært spesielt plagsom, men i natt blusset den opp igjen. Derfor valgte Besiktas å operere med det samme.

Landslagets assistenttrener, Stig Inge Bjørnebye, er allerede på plass i Tyrkia. Han skulle opprinnelig sett Carew i aksjon i helgens bortekamp mot Denizlispor. Mest for å bekrefte at Carew var i god nok form til å være med mot Italia og Hviterussland.

Nå må Bjørnebye reise hjem uten å ha sett Carew spille. For Carew er ikke en gang med Besiktas-troppen som reiste til bortekampen i dag.

Men Bjørnebye skal uansett ta en prat med spissen i kveld.

- Det er nyttig for meg å få en prat med John selv om det sportslige uteblir. Så turen har ikke vært helt bortkastet, sier Bjørnebye til Dagbladet.no.

Carew har spilt med en spesialtilpasset pute de siste ukene for å hindre at han fikk en ny smell i tåa. Det holdt helt til dagens trening.

Ifølge Per A. Flod, Carews personlige rådgiver og agent, er det likevel ikke sikkert at John er uaktuell til kampen mot Italia.

- I utgangspunktet kan han begynne å trene etter 3-4 dager, og med ball et par dager etter det. Han kan rekke Italia-kampen, men det vet vi ikke ennå, sier Flod til Dagbladet.no.

Rekker ikke Carew kampen, øker sjansene for at du får se Steffen Iversen i landslagstroppen mot Italia når Hareie offentliggjør den neste uke.

DÅRLIG NYTT: John Carew har vist god form i Tyrkia, og denne helgen skulle landslagsledelsen se ham i aksjon. Men Carew slo opp skaden i tåa.