Carew skjeller ut egen manager

- Houllier fornærmer både meg og fansen.

FORNÆRMET: John Carew forstår ikke hvordan Gerard Houllier kan gå ut i offentligheten og si at han må gjøre seg fortjent til en ny kontrakt. Nordmannen kontrer med å si at Houllier har langt mer å bevise enn ham selv. Foto:  REUTERS/Paul Hackett
FORNÆRMET: John Carew forstår ikke hvordan Gerard Houllier kan gå ut i offentligheten og si at han må gjøre seg fortjent til en ny kontrakt. Nordmannen kontrer med å si at Houllier har langt mer å bevise enn ham selv. Foto: REUTERS/Paul HackettVis mer

(Dagbladet): Aston Villa-manager Gerard Houllier varslet fredag at John Carew måtte vise at han fortjener ny kontrakt, enten det er med Villa eller en annen klubb.

- I begge tilfeller er han nødt til å spille opp mot sitt beste for å vise seg fram i utstillingsvinduet, sa franskmannen.

I dagens VG gir Carew svar på tiltale. Og han føler seg grundig tråkket på av Houllier, som han mener tar seg i overkant godt til rette etter bare noen uker i klubben.

- Det er provoserende. Jeg vet ikke om Gerard Houllier er dårlig forberedt på Aston Villa når han tar over klubben? Kanskje han er det, sier Carew til VG.

Og slår fast:

- Jeg mener Houllier fornærmer både meg og fansen når han går ut sånn.

Han bruker også ordet «respektløst» om uttalelsene til mannen han også hadde som manager i franske Lyon. Den gang havnet Carew på benken etter en god start, og ble til slutt solgt til Aston Villa.

Der har han hatt noen gode sesonger og blitt en kulthelt blant fansen, men i høst har det stort sett bare vært motgang. Carew har ennå ikke scoret, har mistet plassen på laget, og er ute de neste fire skadene med skade - akkurat samtidig som at Heskey skadet seg.

Hvordan Houllier reagerer når engelske aviser snapper opp dagens Carew-sitater er ikke godt å si, men det styrker i hvert fall ikke sjansene for at nordmannen blir værende i Aston Villa når kontrakten hans går ut etter sesongen.

Carew hadde et godt forhold til sin tidligere sjef, Martin O'Neill, som sluttet like før sesongstart.

- Vi hadde et veldig bra forhold, og jeg var veldig glad for å ha ham som manager. Det er synd at han drar, men det er hans valg, sa Carew til Dagbladet i august.

- Hva var det som gjorde forholdet deres så bra?

- Han fikk meg til klubben, og har hatt stor tillit til meg i de tre årene jeg har vært der. Jeg har hatt en fantastisk tid under O'Neill: Klubben har gjort det bra, og jeg har gjort det fantastisk bra. Det har vært noen fine år av min lange karriere, sa han.

Carew agent og rådgiver Per A. Flod er ikke lysten på å kommentere 31-åringens uttalelser.

- Det har jeg ikke tenkt å ta i Dagbladet.

- Snakket John med deg før han gikk ut på denne måten?

- Jeg kjenner ikke til denne konkrete saken før nå. Men vi snakker jo om veldig mye rart, om forhold innad i klubben, om trenere, medspillere og motspillere.

- Er du overrasket over at han sier det han gjør i full offentlighet?

- Det vil jeg ikke si noe om, sier Flod.

Landslagsassistent Ola By Rise vil heller ikke si stort.

- Jeg føler ikke noe umiddelbart behov for å involvere meg sånn på strak arm. Vi får ta det på et seinere tidspunkt, sier han.

KVITTET SEG MED CAREW I LYON: Nå gjenstår det å se hvordan Houllier reagerer på uttalelsene fra Carew. Foto: AFP PHOTO JAVIER SORIANO
KVITTET SEG MED CAREW I LYON: Nå gjenstår det å se hvordan Houllier reagerer på uttalelsene fra Carew. Foto: AFP PHOTO JAVIER SORIANO Vis mer