Carew skremt av skrekktaklinger

- Så du den med Joey Barton?

NOK ER NOK: Fra landslagsleiren i Kroatia innrømmer John Carew at han blir litt skremt av de brutale, karrieretruende taklingene man har sett så mange av i Premier League det siste året. Foto: Bjørn Langsem
NOK ER NOK: Fra landslagsleiren i Kroatia innrømmer John Carew at han blir litt skremt av de brutale, karrieretruende taklingene man har sett så mange av i Premier League det siste året. Foto: Bjørn LangsemVis mer

||| ZAGREB (Dagbladet): Premier League-sesongen 2010/2011 er fortsatt i startfasen.

Men allerede er flere spillere blitt utsatt for taklinger så brutale at både TV-kameraer og spillere på begge lag har vendt seg vekk.

Siste skurk het Nigel de Jong, mannen som så ut som han prøvde å dele Xabi Alonso i to i VM-finalen. Nå prøvde han det samme på Newcastles Hatem ben Arfa.

Alonso ble truffet i brystkassa, og bevarte beinstrukturen. Ben Arfas legg gikk det verre med.

Han er ikke den eneste Premier League-spilleren som er blitt overfalt det siste året:

Arsenals Aaron Ramsey er fortsatt ute etter ankelbruddet mot Stoke, Fulham-spilleren Moussa Dembele ble ødelagt etter å ha møtt samme lag, Bobby Zamora havnet på sykehus etter å ha fått Karl Henry i føttene — for øvrig den samme Henry som ble utvist for å ha satt inn en kvestepotensiell takling mot Wigans Jordi Gomez.

Carew skremt

- Det har vært noen stygge episoder de siste tre-fire åra mens jeg har vært der, sier John Carew.

- Den med Eduardo, den med han andre Arsenal-spilleren, Aaron Ramsey... Og så ser du nå at det fortsatt er taklinger hvor det bare er flaks at spillere ikke brekker noe, påpeker John Carew.

- Og så du den med Joey Barton? spør Aston Villa-spissen.

- Det var vel i Newcastles kamp mot Wolverhampton. Barton var heldig. De lagde et innslag om det på engelske sportssendinger. Det er sjelden du opplever å bli smashet sånn én gang i løpet av én kamp som han ble fire-fem ganger i løpet av 90 minutter da, forklarer Carew til Dagbladet.

Sjekk de voldsomme taklingene mot Barton HER!

- Det klikker i hodet
For øvrig var den tidligere nevnte Wolves-spilleren Karl Henry - mannen som høres ut som en Mot i Brøstet-figur, men i virkeligheten er en av Premier Leagues drøyeste tøffinger - involvert i en rekke av taklingene mot Joey Barton i den kampen Carew forteller om.

- Beinbruddene ser ikke ut til å ha roet ned folk, og det er litt skremmende. Så man må kanskje gjøre noe for å roe det ned, for det skal ikke være farlig å gå på banen.

- Er det blitt verre i dine år på øya?

- Ja, det er i hvert fall ikke blitt noe bedre, men jeg burde kanskje vært der lengre for å ha et enda større grunnlag for å vurdere det.

Carew påpeker at det er dommernes jobb å reagere på regelbrudd.

- Men også spillerne må være litt mer forsiktige. Jeg håper ikke noen går ut på banen for å brekke beinet på folk, sier landslagsspissen, og legger til:

- Jeg tror i utgangspunktet ikke de gjør det heller, men noen har temperament. Det kan være noen smågærne som har en fight der ute, også klikker det i hodet på dem. Da kommer det ofte grusomme taklinger. Det bør ikke skje. Folk bør klare å holde kontrollen selv om man mister hodet enkelte ganger.

Carew håper fotballbødlene snart roer seg.

- For det er nesten farlig å gå ut på banen noen ganger.

- Er noen lag verre enn andre?

- Jeg vil ikke nevne navn, men det er ikke noen tvil om at enkelte er verre. Det ser man sikkert selv.

Gamst-forsvar
- Fulham-kaptein Danny Murphy har trukket fram Stoke, Blackburn og Wolverhampton som verstinglagene?

- Ja. De er blant de lagene, uten tvil, svarer Carew.

Akkurat den beskrivelsen deles ikke av Blackburn-spiller Morten Gamst Pedersen:

- Vi har ikke hatt noen stygge taklinger. Ikke som jeg husker, i alle fall, sier han til Dagbladet.

- Det er mye snakk om dette nå. TV-ene henger seg opp i repriser, og da blir det hausset opp, men det er ikke beinbrudd i hver kamp. At det er tøft i England er det selvsagt likevel ingen tvil om.

Brede: Henry var verst

Landslagskaptein Brede Hangeland har snart vært tre år i England.

- Det er vanskelig å vurdere om det er blitt verre. Grunnen til at dette kommer opp nå er jo at flere har brukket beinet. Men det er ingen tvil om at man må prøve å unngå taklinger av denne typen, sier han.

- Er det spillerne eller dommerne som må gjøre noe med det?

- Spillerne, vil jeg tro. Dommerne kan ikke gjøre noe annet enn å gi røde kort. Kanskje de kunne gitt det litt oftere, men inntrykket mitt er jo at folk blir vist ut når de gjør sånt. Så jeg vet ikke helt. Det er et tøft spill, og noe av det hører med, men det er kjedelig når noen går over grensa.

- Hvilken takling synes du har vært verst?

- Den på han Wigan-spilleren (Gomez) var ille. Det er den som har sett voldsomst ut, synes jeg, selv om han ikke brakk beinet. Når du ser sånt ser du hvilke krefter som er involvert, og det får en til å tenke litt på hva som kan skje.

BRUTALT: Nigel de Jongs beinknusertakling på Hatem Ben Arfa resulterte ikke en gang i frispark. Foto: Scanpix
BRUTALT: Nigel de Jongs beinknusertakling på Hatem Ben Arfa resulterte ikke en gang i frispark. Foto: Scanpix Vis mer