Carew slo til direkte i RBK-trøya

John Carew har brukt tida godt siden overgangen fra Vålerenga. Søndag slo han til mot Strømsgodset. I Vålerenga-drakt endte det med rødt kort, mens han i sort-hvit RBK-drakt banket inn to mål.

Rosenborg kunne nok en gang gå seirende ut av en kamp på Marienlyst. Seierssifrene ble 3-1, først og fremst takket være en sterk 1. omgang og nyervervelsen Carew.

Trønderne spilte seg til mange sjanser, og kantspillet fungerte. Rosenborg klarte å skape mange to-mot-en-situasjoner, og Jan Derek Sørensen var ved siden av Carew mannen drammenslaget hadde store problemer med å stoppe.

Rosenborg var også livsfarlig på de mange hjørnesparkene sine. John Carew gjorde sitt første mål i RBK-trøye da han puttet på til 2-0 like før sidebytte. Før det hadde Christer Basma ført serielederne opp i ledelsen.

- Styrken vår er at vi mer stabile enn de andre lagene. Carew bekreftet i dag at han er en spiller som kan nå veldig langt, sa RBK-trener Nils Arne Eggen.

Forvandling

Etter sidebytte gjorde Strømsgodset en liten endring på laget og sto fram i helt ny utgave. Christer George ble byttet inn, og plutselig klarte hjemmelaget å utfordre Rosenborg. Vertene fikk lønn for strevet umiddelbart da Ousman Nyan reduserte til 1-2 etter bare to minutters spill.

Strømsgodset fikk tilbake troen igjen og klarte også å skape mange flere sjanser. Laget viste i 2. omgang at det er i framgang spillemessig. Det er lenge siden laget har vært så nær poeng mot Rosenborg.

Trønderne klarte ikke å spille seg til noen særlige sjanser i begynnelsen av 2. omgang, men John Carew var en konstant trussel mot Strømsgodset-forsvarerne. I sluttminuttet stormet han i angrep, utfordret oppasserne og avsluttet med å dundre ballen i nettet.

(NTB)