Carew solgt for 75 millioner

Rosenborg og Valencia ble i kveld enige om en overgang for John Carew. Spisstalentet går til Spania for rundt 75 millioner.

I utgangspunktet skjer overgangen 1.juli, men avtalen åpner for at Carew kan få gå før. Det må midlertid godkjennes av RBKs sportslige ledelse først. Det spørs om Nils Arne Eggen er villig til å la det skje. RBK-direktør Nils Skutle er kjempefornøyd med å ha fått avsluttet Carew-forhandlingene.

- Vi er fornøyd med avtalen. Det har tatt litt tid med en del detaljer, sier Skutle til Dagbladet.

Han vil ikke si nøyaktig hvor mye overgangssummen er på. Pressen har antydet summer på mellom 65 og 80 millioner kroner før.

- Det ligger nok et sted midt mellom der, sier Skutle lurt.

Ti millioner i årslønn

Ifølge NRK er Carews kontrakt på fem år. Valencia vil ikke kommentere Carews personlige betingelser, men ifølge spanske aviser vil hans årslønn ligge på omlag ti millioner kroner.

- Jeg vil ikke si noe om lønna hans, sier Carews agent, Per A. Flod til NRK.

- Men han har fått en veldig, veldig god kontrakt.

God avtale

RBK har trolig forhandlet seg til rettigheter ved et eventuelt videresalg av Carew.

- Det er en god avtale for oss, sier sportsdirektør i RBK, Rune Bratseth, til adressa.no.

Han er bedt om å tie om overgangssummen, men avslører at Carew-salget setter ny overgangsrekord for en norsk spiller til en utenlandsk klubb.

Ifølge TV2 kan Carew forsvinne allerede før seriestart 9. april, hvis Rosenborg finner en erstatter raskt. Det hersker liten tvil om at Rune Lange står øverst på blokka.

Pressekonferanse

Avtalen går ut på at Valencia betaler ti prosent av overgangsbeløpet nå, fem prosent på overgangsdatoen den 1. juli og resten - 65 prosent - etter tre måneder.

- Vi har fått det omtrent som vi ville i forhandlingene, sier formann Knut Skoglund i RBK til NTB.

Norges Fotballforbund holder pressekonferanse på Hotel Unione i Bellinzona om overgangen. Pressekonferansen finner sted fra 09.15 til 09.30. Seinere på dagen skal Carew spille U-landskamp mot Sveits.