Carew solgte luksusleilighet til NFL-legende

John Carew har solgt sin leilighet i Miami til Rob Gronkowski.

EIENDOMSSALG: John Carew har solgt en leilighet i Miami til en idrettskollega. Foto: NTB Scanpix
EIENDOMSSALG: John Carew har solgt en leilighet i Miami til en idrettskollega. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Rob Gronkowski var en av NFLs største profiler fram til han la opp i mars 2019. Han skal være god for rundt en halv milliard kroner, og nå har 30-åringen funnet noe han kan bruke litt av pengene på.

En rekke medier, deriblant LA Times, skriver at Gronkowski har kjøpt en lekker leilighet i Miami av John Carew.

Gronkowski solgte nylig sitt penthouse i Boston for 20 millioner kroner, og har nå punget ut nærmere 15 millioner for Carews luksusleilighet i Biscayne Bay, Miami, ifølge avisa. Han flytter snart inn sammen med modellkjæresten, Camille Kostek.

Hjørneleiligheten er plassert i 39. etasje i Miamis femte høyeste bygg, «Marquis», og gir en fantastisk utsikt ut over byen, havna og havet. Leiligheten skal ha et areal på rundt 350 kvadratmeter, og inneholder fem soverom og fem bad. Med seks meter under taket, hvitt gulv og hvite vegger, gir leiligheten en god romfølelse. Glassveggene kan skyves til side, og Gronkowski kan gå ut på terrassen til en nydelig utsikt på morgenen. I overetasjen er det et gigantisk soverom med store vinduer ut mot havna. Carews gamle hjem ble bygd i 2009, og i bygget finner man også badebasseng, spa og treningsstudio til fri bruk.

Carews agent, Per A. Flod, sier til Dagbladet at den tidligere fotballspilleren har investert i eiendom over hele verden, men vil ikke kommentere noe mer rundt salget i Miami.

Rapstjerna Drake solgte en leilighet i samme skyskraper i fjor, ifølge Architectural Digest.

PAR: Gronkowski flytter inn sammen med Camille Kostek. Foto: NTB Scanpix
PAR: Gronkowski flytter inn sammen med Camille Kostek. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Carews eiendomssuksess

Carew kjøpte sin første leilighet i 1999, samme år som han gikk fra Vålerenga til Rosenborg. Siden har den tidligere fotballspilleren investert stort i eiendom - og med stor suksess.

I 2016 ble det meldt at han hadde solgt en bygård i Oslo for 120 millioner kroner, og doblet investeringen sin. Carew har også investert 40 millioner kroner i leiligheter på Sørenga i Oslo, og totalt skal han eie flere titalls eiendommer i inn- og utland.

Carew har fått hjelp av sin mangeårige rådgiver og agent, Per A. Flod, med investering i eiendom gjennom åra. Carew har også takket moren, Jorunn, for gode råd.

- Jeg har stor respekt for penger. Det har jeg fått inn med morsmelka, har Carew tidligere uttalt i et intervju med VG. Carew tjente også store penger på fotballkarrieren, hvor han gjorde suksess i storklubber som Roma, Valencia, Lyon og Aston Villa.

Ifølge mansionglobal.com kjøpte Carew leiligheten i Miami for rundt 20 millioner norske kroner, og med en salgssum på rundt 15 millioner, blir det et minusprosjekt for nordmannen. En sjeldenhet i hans eiendomskarriere.

STJERNE: Rob Gronkowski har lagt opp etter en strålende karriere. Foto: Richard Shotwell/Invision/AP
STJERNE: Rob Gronkowski har lagt opp etter en strålende karriere. Foto: Richard Shotwell/Invision/AP Vis mer

Økonomiråd: - Lev enkelt

«Gronk», som han kalles, opplevde stor suksess i NFL, og har vunnet sportens gjeveste trofé, Super Bowl, tre ganger. Han spilte tight end for New England Patriots fra 2010 til 2018, og regnes som en av tidenes beste i sin posisjon. Gronkowski innehar en rekke rekorder i amerikansk fotball, og overrasket mange da han besluttet å legge opp tidligere i år.

Spilleren er, som Carew, flink med penger, og har vært svært opptatt av å spare opp en formue i løpet av karrieren. I et intervju med Business Insider forteller han om sin strategi for å sikre en bærekraftig økonomi også etter karrierestopp.

- Hold det enkelt. Kjøp det du må for å leve komfortabelt, og spar resten.

- Karrieren i ligaen er kort. Gjennomsnittet ligger på tre til fire år, og når du er ferdig er du ferdig. Vær enkel og pass på pengene, slik at når du er ferdig, har du et grunnlag du kan leve på, er hans råd.

Gronkowski skal ikke ha brukt en krone av lønnsslippene fra Patriots, men heller levd på penger fra sponsorer som Tide, Nike and Dunkin Donuts. Med oppsparte midler har NFL-legenden nå sikret seg en stor leilighet i Miami.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer