Carew spent på om han lykkes i Villa

- Blir interessant å se.

(Dagbladet.no): John Carew har tatt Aston Villa med storm siden han ble hentet fra Lyon 22. januar. Manager Martin O\'Neill har flere ganger hentet fram superlativene, og spissmakker Ashley Young har betegnet Carew som en av Europas beste spisser.

Men det er ikke første gangen Carew har fått en pangstart i ny klubb - for så å dale betraktelig i prestasjonene. I et intervju med Birmingham Mail erkjenner Carew at han er spent på om suksessen kan bli mer langvarig denne gangen.

- Jeg håper jeg passer inn i fotballen som spilles her. Den er veldig rask og veldig god, så det blir interessant å se om jeg kan gjøre det bra her, sier Carew.

Hyller O\'Neill

Så langt ser det ut som om han passer ypperlig. Han har scoret to mål og gitt flere forsvarsspillere mye å slite med sin voldsomme fysikk. Carew har også vist at han ikke bare er stor av vekst - men også er hurtig og kan behandle ballen.

I de to første kampene fikk han krampe, men nå er treningsgrunnlaget langt bedre enn da han kom.

- Da jeg kom hadde jeg ikke spilt så mye fotball, og jeg hadde en skade før jul. Nå føler jeg meg bedre. Spillergruppa er fantastisk og Villa tar virkelig godt vare på sine nye spillere, roser Carew.

Han gjengjelder også noen av de fine ordene Martin O\'Neill har sagt om ham.

ER BLITT EN HIT: John Carew kastet seg inn i armene til fansen etter å ha scoret sitt andre mål i Villa-trøya mot Fulham. Så langt har nordmannen tatt klubben og fansen med storm. Foto: AP
ER BLITT EN HIT: John Carew kastet seg inn i armene til fansen etter å ha scoret sitt andre mål i Villa-trøya mot Fulham. Så langt har nordmannen tatt klubben og fansen med storm. Foto: AP Vis mer

- Han er en stor manager. Han tar vare på spillerne og er virkelig dedikert, som alle vet, sier Carew.

Og uten at han nevner Lyon-manager Gerard Houllier med et ord, er det ikke mye tvil om at foretrekker nord-irer framfor franskmenn.

- Jeg er glad for å ha en slik manager (O\'Neill), som virkelig elsker fotball og som er sulten på å vinne. Alle lag trenger en sånn manager, sier Carew til Birmingham Mail.

Liker aggressiv fotball

Han kan trygt kalles en klubbnomade, ettersom han har spilt i tre av de fire beste ligaene i Europa. Men uansett hvor han har vært, har folk alltid vært fascinert av engelsk fotball, hevder Carew.

- Engelsk fotball er svært interessant for mennesker over hele verden. Da jeg var i Spania og Italia, var folk interessert i å se kampene.

- Det er aggressivt og mye rivalisering, men det er sånn fotballen bør være. Intensiteten og viljen til å vinne bør alltid være der, og det er den i engelsk fotball, sier Carew.

PS! Til onsdag møter Villa et lag som nok husker Carew godt, Arsenal. Som Valencia-spiller sendte han Arsene Wengers menn ut av semifinalen i Champions League i 2001 med et perfekt hodestøt.

Carew spent på om han lykkes i Villa

• Din mening: Tror du Carew får langvarig suksess i Aston Villa?

<B>FØRSTE MÅLET:</B> John Carew scoret mot West Ham.
<B>ROSER O\'NEILL:</B> John Carew mener alle lag hadde trengt en manager som Martin O\'Neill.