Carew starter proffskole

John Carew starter i løpet av vinteren en egen proffskole for unge fotballtalenter i samarbeid med Vålerenga. Store-John skal av og til trene, men mest av alt inspirere VIFs største balltalenter til suksess på banen.

Den langvarige tvisten, og det påfølgende forliket om et pengekrav på 2,7 millioner kroner, er den direkte årsaken til at ideen om en egen fotballskole ble født. Som en siste del av forliket har VIF og Carew blitt enige om at Vålerenga får lov å starte en talentgruppe som skal bære navnet «John Carews proffskole»

- Det var Vålerengas idé, og det er ikke helt spikret hva jeg skal bidra med konkret. Meninga er at jeg skal være med å trene utvalgte talenter når jeg er hjemme i Norge. Jeg vil følge dem opp personlig. Men det viktigste er kanskje å være en inspirasjon for absolutt alle talenter, hvite, mørke, gule, mennesker i alle verdens farger, sier Carew til Dagbladet.

I Vålerenga er de strålende fornøyd med at Carews initiativ.

- Det er egentlig helt utrolig. Egentlig skyldte vi John 2,7 millioner. I stedet inngår han et forlik med oss der vi ender opp med å betale ham et mye lavere beløp enn det opprinnelige kravet. I tillegg går han med på å arbeide gratis, og stille navnet sitt til disposisjon for vår talentsatsing. Det sier mye om John og hans positivitet og engasjement, sier Vålerenga-direktør Kjetil Siem til Dagbladet.

VIF-comeback

For Carew har absolutt ingen økonomiske motiver.

- Vålerenga er klubben i mitt hjerte. Jeg har utrolig mange minner fra den tida jeg kom dit da jeg var 16- 17 år. De første minnene blir ofte de sterkeste.

Carew har til og med signert sin gamle VIF-drakt, med følgende hilsen: «Vi sees i 2009».

- Jeg betrakter det som en skriftlig kontrakt, spøker direktør Siem.

Men Carew bekrefter at det ligger et snev av alvor bak.

- Det kan hende at 2009 er litt tidlig for et comeback. Vi får se hvordan tingene utvikler seg. Men jeg kunne gjerne tenkt meg til å oppleve det jeg gjorde i Vålerenga om igjen, sier Carew.

- Hvis jeg noen gang spiller fotball i Norge igjen, så blir det i Vålerenga. Ingen andre klubber er aktuelle.

Mørk fontene

Vålerenga planlegger å plukke ut mellom fem og ni unge talenter hvert år som skal få nytte av Carews ekspertise og råd. De beste spillerne mellom 15- 16 år vil få tilbudet. Foruten treningsøkter med Carew skal talentene få de feedback via video fra John, og én gang i året skal gutta få reise til Valencia for å besøke John og se på forholdene der nede.

- Vi skal ha fokus på individuelle ferdigheter. Carew er den største profilen som har vært innom og spilt i klubben, og er beviset på at det går an å greie det. Han er en stor inspirasjonskilde for oss alle, eller jeg burde kanskje si en «mørk lysfontene», ler Siem.

HJERTEBANK: - Vålerenga er klubben i mitt hjerte, sier John Carew: Nå skal han trene og følge opp unge VIF-talenter.