- Carew stjal skoa mine

Sist han var i Norge dro Steffen Iversen (24) tilbake til London uten fotballsko. Grunn: De lå i bagen til John Carew (20). Og uten spesialsålen er Steffen blitt skadd igjen. Klart Store-John får skylda.

- Han John Carew stjal skoa mine etter Belgia-kampen, gliser Steffen. - Han hadde vel lyst på et par fra en skikkelig god fotballspiller. Og fordi Tottenham ikke har klart å skaffe meg nye såler i løpet av én måned, har problemet med den venstre stortåa kommet tilbake. - Akkurat nå er det så vondt at jeg ikke kan løpe.

Lørdag kveld skjønte Steffen Iversen at proffsamlinga var over for hans del. Ligainnspurten med Tottenham og den siste ukas hardkjør med Nils Johan Semb - alt uten spesialsålen som bygger opp under stortærne - hadde krevd sitt.

- Det er ikke vondt når jeg står stille, sier Steffen.

Men:

- Jeg er ikke i nærheten av å kunne løpe.

Hjem for å kjefte

I går ettermiddag tok Steffen Iversen flyet hjem til Trondheim. Der bor John Carew - en langpasning fra Lerkendal.

- Jeg skal ringe og ta'n, smiler Steffen. - Hadde det ikke vært for John, så ville jeg ikke hatt noe problem.

Likevel er Tottenham-spissen utenfor EM-fare. Når landslaget samles igjen onsdag, har lege Lars Engebretsen klart det arbeidsgiveren i London ikke har maktet på fire uker - nye såler.

- Det er merkelig hvor lang tid det tar i en proffklubb, sier Steffen. - Her hjemme tar det jo bare én dag.

Hadde det vært landskamp i dag, kunne Steffen Iversen spilt. Med store smerter.

- Det har jeg gjort mange ganger for Tottenham, sier han. - Derfor er jeg ikke redd for å miste Slovakia-kampen - hvis jeg blir tatt ut.

Opereres om 30 år

- Steffens skade, som er typisk for fotballspillere, skyldes et slag han fikk for noen år siden, sier lege Lars Engebretsen. - Det er ikke noe å gjøre med den ut over å bygge opp foten med såle. Og slik jeg ser det trenger han ikke å operere heller. I hvert fall ikke før han er 50- 60 år.

Ut over skoproblemet har en influensa ødelagt den siste måneden for London-trønderen. Det er i hvert fall den diagnosen han stiller sjøl på den siste månedens formsvikt.

- Den og skoa, sier Steffen. - Jeg har vært sjuk og hatt feber veldig lenge. Men når du er sjuk i Tottenham kan du ikke ligge hjemme til du blir frisk.

- Du må på treninga hver eneste dag - og bevise det.

AU AU: Steffen Iversen er skadd med ei betent tå, men EM-sluttspillet er ikke i fare.