Carew tar Lyon-kritikken som en kompliment

- De vil rettferdiggjøre at de lot meg gå.

(Dagbladet.no): Uka etter at John Carew meldte overgang til Aston Villa, måtte han tåle beskyldninger om latskap fra sin tidligere klubb, Lyon.

Da Dagbladet.no konfronterte ham med Lyon-rådgiver Bernard Lacombes kritikk, under forrige ukes landslagssamling i Kroatia, svarte 27-åringen sånn:

- Jeg har så vidt hørt hva han sa. Men jeg mener - who cares, liksom? Lyon har jo tapt noen kamper i Frankrike nå, så kanskje det er derfor de sier sånt.

Deretter signaliserte han at han ikke ville si mer om saken.

Tar kritikken som en kompliment

Men overfor Birmingham-avisa Express & Star utdyper han i dag hva han mener er årsaken til angrepet fra hans gamle arbeidsgiver.


- Etter at jeg forlot dem, tapte de fem kamper. Dermed ble det stilt spørsmålstegn ved salget av meg. Jeg tror de sier det de sier for å rettferdiggjøre at de lot meg gå, sier Carew.

- Dette er et desperat forsøk på å forsvare seg sjøl, tillegger nordmannen.

SPARKER TILBAKE: John Carew fikk tøff kritikk fra franske Lyon rett etter at han forlot klubben. Nå slår han tilbake, og røper at han faktisk tar kritikken som et kompliment. Foto: GRAHAM HUGHES/AP/SCANPIX
SPARKER TILBAKE: John Carew fikk tøff kritikk fra franske Lyon rett etter at han forlot klubben. Nå slår han tilbake, og røper at han faktisk tar kritikken som et kompliment. Foto: GRAHAM HUGHES/AP/SCANPIX Vis mer

Derfor tolker han også kritikken positivt.


- Jeg tar ikke Lyons kommentarer tungt, jeg tar dem som en kompliment, sier John Carew.

- Har alt jeg trenger

Åpenbart interessert i å legge fortida bak seg, velger han i stedet å fokusere på sin nye klubb - og det han mener er en fantastisk fanskare.


- Fansen er virkelig fantastisk, de løfter oss - det er som å ha en ekstra spiller. Når manageren også er fantastisk, har jeg alt jeg trenger, sier Lørenskog-gutten.

Da han ankom England forrige måned, signaliserte han at han ønsker seg spill i Europa.

Etter å ha blitt bedre kjent med klubben, er han optimist i forhold til det som skal skje i fortsettelsen.

- Du kan se mulighetene dette laget har, og det er veldig spennende, stråler landslagsspilleren.