Carew tenker bare Italia

Lover å være i knallform.

ISTANBUL (Dagbladet): Besiktas- Kayserispor 3- 2. Han jobber for Besiktas ei uke til, men tankene tilhører Norge. Når John Carew kommer hjem neste mandag lover han å være i knallform.

-  Jeg tenker bare Italia, sier han til Dagbladet.

-  Det eneste som betyr noe nå er å finpusse formen og unngå skade i den siste seriekampen om en uke.

Besiktas rundet i går av hjemmesesongen med 3- 2 seier i en meningsløs fotballkamp mot Kayserispor. Det eneste matchen fortalte var at betydningsløse fotballkamper er like dumme i alle land. For Besiktas blir numme fire og Kayserispor klarer seg akkurat.

Og sånn så det ut også.

I jakten på den siste spruten som skal overbevise landslagstrener Åge Hareide om at John Carew er mannen på topp fra start mot Italia, la den norske Tyrkia-proffen inn noen seige og dype drag over Besiktas hjemmegress. Med yttersvinger. Og av den grunn brukte han god tid i dusjen. Fordi han kjente dem.

Fine utblåsninger

-  Jeg er sliten, sier John Carew og smiler. -  Det var sånne løp - hva var det du kalte dem igjen for ett år siden, jo, Jan Bols løp etter han der skøyteløperen som gikk for mange yttersvinger. Men det er viktig å ta slike initiativ i en sånn kamp, det skjedde jo ikke så mye annet.

-  Jeg er nødt til å få noen utblåsinger slik at jeg holder på formen.

John Carew fikk to gode målsjanser på overtid i går. Får han den første en gang til på Ullevaal 4. juni har vi blitt enige om at ballen skal i mål. Ikke fordi en volley i stor fart framover er lett å styre dit man vil, men fordi utfallet av Norge-Italia sansynligvis vil kreve det.

Skal vi vinne den kampen er vi nødt til å sette sjansene.

Kan bli i Tyrkia

John Carews status i Norge kan vokse seg tilbake til gamle høyder om han gjør som han gjorde i Palermo i fjor høst - scorer et mål på Ullevaal. Her i Istanbul er det ingen fare med populariteten. Og derfor spiller det ingen stor rolle om det ikke kommer en europeisk klubb fra litt lenge nord og henter ham i løpe av sommeren.

John Carew stortives nemlig i den tyrkiske hovedstaden.

-  De elsker meg jo her, sier han. -  Og det er et fint sted å bo. Men fotballmessig blir det for få store kamper - ligaen har jo fire lag og ferdig med det. Det er det eneste som taler imot.

INGEN MÅL: Landslagsspissen kom ikke på scoringslista i går. - Jeg er sliten, sier Carew.