Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Carew trener igjen i dag

- Regner med å være i full fotballtrening om ti dager.

TRENER LETT I DAG: John Carew satt på tribunen under kampen mellom Norge og Danmark på Ullevaal stadion lørdag kveld. Drillo håper muskelspissen er spilleklar til bortemøtet med Portugal 4. juni. Foto: Kyrre Lien, Scanpix
TRENER LETT I DAG: John Carew satt på tribunen under kampen mellom Norge og Danmark på Ullevaal stadion lørdag kveld. Drillo håper muskelspissen er spilleklar til bortemøtet med Portugal 4. juni. Foto: Kyrre Lien, Scanpix Vis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): I dag er John Carew tilbake i lett trening igjen etter den siste ryggskaden. I en SMS til Dagbladet i går kveld skriver Carew at målet hans er å være i full fotballtrening med klubblaget om ti dager.

Landslagsspissen har spilt bare 120 av de 360 minuttene med EM-kvalikfotball Norge har vært gjennom siden september. Men selv med de mange skadeplagene til den største angrepsstjernen, topper Drillos menn gruppa.

Mot Danmark var han likevel sårt savnet, for på John Arne Riises lange innkast var det stort sett bare Brede Hangeland som hadde forutsetninger for å skape stress der ballen ramlet ned.

- Vi får håpe Carew blir frisk til Portugal-kampen, sier Egil Drillo Olsen til  Dagbladet.

- Han er viktig når han er i slag. Men han har en svær kropp å ta vare på, og han har slitt med vond rygg i flere år. Vi håper han er tilbake når vi skal til Portugal i juni. Noe mer kan jeg ikke si. Ikke får jeg gjort noe med det heller, sier Drillo.

- Og vi har spilt gode kamper uten ham også.

Viktig borte Ifølge Drillo er det spesielt Carews luftstyrke som gjør ham så kjærkommen, ikke minst på dødballer.

TV 2-kommentator Øyvind Alsaker er enig.

- Vi så det ganske godt på dødballene mot Danmark, at han manglet. Han har nesten uten unntak vært god for landslaget de siste åra. Og i vanskelige bortekamper, når Norge trykkes tilbake, er han viktig, sier Alsaker.

- Men vi har begynt såpass bra at jeg ikke vil si EM-sjansene hviler 100 prosent på ham. Det kan gå uten ham.

Alsakers kollega, den tidligere landslagskjempen Erik Thorstvedt, tror heller ikke Norge er avhengig av Carew.

God for Stoke - Nei, det er å undervurdere Moa ganske kraftig. Han er en veldig bra spiller. Men vi har ikke all verden å ta av. Alle er viktige, spesielt trenger Norge Brede Hangeland i forsvar, og framme har John som regel dratt mye av lasset. Han er for eksempel farlig på de lange kastene, som vi så en del av mot Danmark. På klubblaget Stoke ser vi det også:

- Det henger fire mann i armene hans, men han får flikket ballen videre likevel.  Akkurat i den fasen er han viktig, og i vanskelige bortekamper er han god å ha.

John Carew var tre måneder på sidelinja med ryggplager vinteren 2008/2009. Siden har han trent mye alternativt, og i perioder hatt småskader som har hemmet ham.

Sist han var på banen var for Stoke mot West Ham 5. mars. Smertene i ryggen gjorde at han  forrige mandag måtte melde forfall fra landskampen, og det er fortsatt uvisst når han gjør retur.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media