Carew trolig på benken

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Etter dagens trening virker det fortsatt som Steffen Iversen og Ole Gunnar Solskjær blir Norges spisspar mot Danmark.

Nils Johan Semb holdt kortene tett til brystet på landslagets siste trening før den viktige EM-kampen mot Danmark i morgen. Ingen øvelser kunne avsløre om landslagssjefen velger å fortsette med to spisser eller om han vil ha fem soldater i krigen om midtbanen.

Ukas treninger har imidlertid tydet på at Semb vil bruke Solskjær og Iversen som spisspar. Dagens trening inneholdt ingen offensiv formasjonstrening.

Skulle Carew blitt satt inn som spiss, ville trolig Semb forsøkt ham sammen med Solskjær også på trening.

Johnsen og Berg

Forsvarsspillerne hadde en liten økt med formasjonstrening i dag. Her startet Semb med Christer Basma, Henning Berg, Ronny Johnsen og André Bergdølmo som forsvarsfirer. Foran dem lå Trond Andersen som defensiv midtbanespiller.

Duoen Hoftun og Lundekvam overtok for Berg og Johnsen de siste minuttene, men alt tyder på at det blir Henning og Ronny fra start.

I målet står superveteran Frode Grodås. Det er også liten tvil om at John Arne Riise vil bli brukt som venstre kantspiller. At Trond Andersen spiller sentral midtbane virker også klart.

Uklar midtbane

Spørsmålet - dersom vi forutsetter at Semb velger 4-4-2 - er hvem som blir Andersens makker sentralt på midtbanen, og hvem som spiller høyre kant.

Tommy Svindal Larsen virker som en kandidat til den sentrale plassen. Høyrekanten kan gå til Øyvind Leonhardsen eller Roar Strand. Eller det kan bli Steffen Iversen, med Carew som Solskjærs makker på topp.

Eirik Bakke satt på ergometersykkel på hotellet mens gutta trente på Ullevaal i dag.

- Vi vil være sikre på at han er hundre prosent klar i morgen, sier landslagets lege Lars Engebretsen. Det tyder på at lagledelsen ønsker at Bakke skal spille en rolle i morgendagens kamp.

4-5-1?

Det er også fullt mulig at Semb velger en 4-5-1-formasjon. Det klareste tegnet på en slik tankegang er at han hele uka har brukt Trond Andersen som midtbaneanker foran forsvarsfireren i formasjonstrening.

Dermed kan Solskjær fort havne som midtbanespiller, med Iversen eller Carew som enslig spiss. I en midtbanefemmer er også Steffen Iversen aktuell som kantspiller eller indreløper.

Dagbladet.no velger å følge hjertet og inntrykkene fra trening, og gjetter på denne lagoppstillingen i 4-4-2: Frode Grodås - Christer Basma, Henning Berg, Ronny Johnsen, André Bergdølmo - Roar Strand, Tommy Svindal Larsen, Trond Andersen, John Arne Riise - Steffen Iversen, Ole Gunnar Solskjær.

(Dagbladet.no)

DRILLET FIREREN: Basma, Berg, Johnsen, Bergdølmo var forsvarsfirer på Ullevaal i dag. Trond Andersen lå foran de fire.