Carew tror han kunne vært verdens beste

Med Solskjærs holdninger.

(Dagbladet.no): John Carew har spilt i noen av de største klubbene i Europa. Tendensen har vært at Carew har startet bra hver gang han kommer til en ny klubb, før han har dalt i prestasjoner og blitt solgt videre.

Dagbladets fotballkommentator skrev i fjor høst at Carew i talentens navn har skuslet bort muligheten til å vært helt oppe blant de beste spissene i verden.

Den oppfatningen deles tydeligvis av Villa-spissen selv.

- Hadde jeg terpet like mye og vært så proff som Ole Gunnar (Solskjær), så hadde jeg vært verdens beste spiss. Eller i hvert fall blant de tre. Nå er jeg det bare i glimt, sier Carew til Aftenposten.

Er en livsnyter

Det kan høres breialt ut, men i sine beste stunder, som da han herjet vilt med Fabio Cannavaro i forrige sesongs Champions League, er det få som kan måle seg med Carew.

I en alder av 27 har han allerede spilt i Spania, Italia, Tyrkia, Frankrike og England. Til sammenligning har Ole Gunnar Solskjær - med et langt dårligere fysisk utgangspunkt - vært 11 år i Manchester United og blitt en legende.

- Det er grenser for hvor proff jeg gidder å være, sier Carew til Aftenposten.

KUNNE VÆRT ENDA BEDRE: John Carew vil heller være en livsnyter og nå 80 prosent av sitt maksmimale potensial, framfor å nå 100 prosent av sitt potensial og gi avkall på alt han har opplevd. Foto: AFP
KUNNE VÆRT ENDA BEDRE: John Carew vil heller være en livsnyter og nå 80 prosent av sitt maksmimale potensial, framfor å nå 100 prosent av sitt potensial og gi avkall på alt han har opplevd. Foto: AFP Vis mer

- Men når det gjelder, så er jeg nøyaktig like seriøs som alle andre. Jeg råder også unge fotballsåpillere til å være fotballspillere 24 timer i døgnet, men jeg hadde ikke klart det. Jeg hadde ikke maktet å leve sånn. Da hadde jeg lagt opp for ett til to år siden, sier Carew til avisa.

Landslagssjef Åge Hareide har også tenkt tanken på at han kunne hatt en spiss av ypperste internasjonal toppklasse på laget sitt. I fjor høst sa han følgende til Dagbladet:

- Hadde spillere som John Carew og Steffen Iversen vært hundre prosent i alt de foretar seg, så ville de ikke bare vært bedre fotballspillere - de ville vært mye bedre.

• Din mening: Hvor god kunne Carew vært med profesjonaliteten til Solskjær?

Carew tror han kunne vært verdens beste
<B>HERJET:</B> Mens han fortsatt var Lyon-spiller i november i fjor, valset John Carew rundt med Fabio Cannavaro - som nylig hadde fått Gullballen som verdens beste spiller.
HAR IKKE SOLSKJÆRS HOLDNING:</B> John Carew har bedre fysiske forutsetninger enn Ole Gunnar Solskjær, men er ikke like profesjonell.