Carew tror mindre tøys kan gi VM-plass

Åge stenger lekestua.

BISLETT (Dagbladet.no): John Carew mener det av og til har blitt for mye tøys på landslagstrening i forkant av kampene. Humør er vel og bra, men det finnes grenser:

- Det må være en balanse mellom spøk og alvor. Tidvis har det blitt for mye i starten av treningene, sier han til Dagbladet.no.

Han mener dette er en av flere faktorer Norge kan bedre på foran VM-kvaliken starter denne høsten. Og at det kan være faktoren som skiller mellom fiasko og suksess.

- Dette er små detaljer som kan bikke ting i vår favør. Slike ting kan bety det ene eller de to poengene som avgjør til slutt, sier Carew.

Og med til slutt sikter han til når status gjøres opp for hvilke lag som kommer til VM i Sør-Afrika i 2010. Og dit vil John Carew. Samtidig mener han det er viktig å ha med smilet inn på samling.

- Humørfaktoren må være der hele tida, sier Aston Villa-spissen.

Gjørmebad

Etter flausen mot Montenegro - årets andre pinlige landslagstap - ble de norske gutta kritisert for gjørmebad og lekeslåssing på trening.

SERIØS BEVEGELIGHETSTRENING: Ikke noe tull da John Carew tøyde ut etter trening på Bislett i dag. Foto: Arnt E. Folvik
SERIØS BEVEGELIGHETSTRENING: Ikke noe tull da John Carew tøyde ut etter trening på Bislett i dag. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

TV3-ekspert Vidar Davidsen var blant de som gikk kraftig ut mot for mye «tull og fjas» på treningene før Montenegro i mars.

Spillerne var ikke enige i kritikken da.

- Det viser hvor lite dere har å gjøre på, sa John Arne Riise til VG Nett.

- Helt feil, mente John Carew i mars.

Men i dag - snaue to måneder seinere - var altså tonen en annen.

Alt til sin tid

Også Åge Hareide vil lekingen til livs, noe han varslet allerede i forbindelse med laguttaket sist uke.

- Det er en av tingene vi skal ta bort når vi skal konsentrere oss. Det er helt OK innimellom, men vi skal jobbe bevisst når vi først har muligheten, sa landslagssjefen etter dagens trening på Bislett.

Carew tror mindre tøys kan gi VM-plass

Han tror imidlertid ikke dette ville blitt noe tema dersom Norge hadde slått Montenegro.

- Hadde vi vunnet, ville ingen brydd seg om det. Men når vi ikke leverer varene, er det dette som blir stående igjen, sier Hareide.

Landslagssjefen presiserer at dette ikke er det eneste som skal endres på etter pinlige tao mot Wales og Montenegro denne sesongen. 

- Vi skal rette på alle deler av jobben vi gjør i forbindelse med landskamper, varsler han.

«Pusekatten» strammer båndet

Davidsens TV3-kollega Erik Solér sa etter tapet sist at Åge Hareide var blitt en «pusekatt».

Hareide holdt seg også til husdyrenes verden da han serverte dagens Åge-metafor. Men nå er det spillerne som er firbeinte - selv er han jegeren i metaforen:

- Hvis du har en jakthund som er godt trent, men lar den gjøre som den vil, finner den ikke byttet, proklamerte landslagssjefen på Bislett i dag.

Altså som en forklaring på hvorfor han nå innfører båndtvang på de mest viltre av valpene sine. De to aller mest lekne, Steffen Iversen og Erik Hagen, er ikke med denne gangen.

Hareide ble spurt om det var grunnen til en mindre tøysete oppvarming i dag.

- Nei, var det krystallklare svaret fra hundepasser Hareide.

Både drage og flagg

En annen liten detalj som kanskje kan bety noe er det å fortsatt få spille med flagget på brystet.

John Carew har ikke fått med seg hele debatten rundt drageemblemet som var ment å erstatte flagget. Han er imidlertid glad for at flagget beholder plassen på brystet.

- Dragen er fin, den, men det betyr mer for oss å ha flagget på brystet. Men vi kunne hatt begge deler, vi kunne hatt dragen på den ene siden og flagget på den andre, sier Carew og peker og forklarer ivrig på sin egen brystkasse.

Det viktigste blir uansett å snu trenden og få et godt resultat mot Uruguay på onsdag.

- Det har jeg stor tro på at vi skal greie, sier John Carew.

TØYSETE: John Arne Riise forsøkte å skape stemning i Montenegro med gjørmebading på trening. I etterkant ble landslaget kritisert for lekingen.
ENIGE: Åge Hareide og John Carew vil begge ha mindre tøys på trening.