Carew tror RBK kommer til kvartfinalen

- Møter ikke bedre lag enn Olympiakos.

LYON (Dagbladet.no): Morgendagens Champions League-kamp mellom Lyon og Rosenborg på Stade Gerland, betyr ingenting for sluttstillingen i gruppa.


Lyon er allerede klare som vinnere, Real Madrid blir nummer to, Rosenborg tar tredjeplassen og går til Uefa-cupen, mens Olympiakos blir sist i gruppa.

John Carew skal gjøre sitt beste for å sikre hjemmeseier for Lyon mot sine gamle lagkamerater i morgen, men tror Rosenborg har gode muligheter til å nå langt i Uefa-cupen.

- Jeg ser for meg at de kommer til kvartfinalen. De har spilt noen gode kamper i høst, og de møter ikke bedre lag enn Olympiakos i Uefa-cupen, sier Carew til Dagbladet.no.

RBK slo Olympiakos 3-1 borte, og spilte 1-1 mot grekerne på Lerkendal.

Per Mathias Høgmo sa etter kampen mot Real Madrid i november at også han trodde RBK ville komme langt i UEFA-cupen.

Viktig RBK-år
Carew er imidlertid overrasket over Rosenborgs svake seriesesong, som endte med sjuendeplass i Tippeligaen.

- Jeg håper de kommer sterkere tilbake neste sesong, og viser seg fra sin beste side.


Carew mener året i Rosenborg var svært viktig for hans karriere.

I GODLUNE: Lyon og John Carew er allerede klare for åttendedelsfinalen i Champions League. Nordmannen tror RBK har gode muligheter i UEFA-cupen. Foto: TOM E. ØSTHUUS
I GODLUNE: Lyon og John Carew er allerede klare for åttendedelsfinalen i Champions League. Nordmannen tror RBK har gode muligheter i UEFA-cupen. Foto: TOM E. ØSTHUUS Vis mer

- Jeg var ung da jeg forlot Vålerenga, og fikk sjansen til å prøve meg i Champions League. Det var bra at det skjedde mens jeg var i Norge, for det gjorde at jeg var i trygge omgivelser. Året i Rosenborg var helt klart viktig for meg, sier Carew.

Etter å ha spilt i Valencia, Roma (utlån) og Besiktas, er Carew nå en del av et fransk lag som anses som en av sesongens store favoritter til å vinne Champions League.


- Kan vinne
- Mine største favoritter denne sesongen, er Lyon. De kan definitivt vinne, sa Manchester United-manager Sir Alex Ferguson for to uker siden.

Carew er enig i at Lyon har muligheten.

- Vi kan vinne Champions League, vi har gode sjanser. Men det har også andre lag. Jeg mener seks, sju lag kan vinne turneringa, og vi er ett av dem.


- For å vinne, trenger du ikke bare ferdigheter, men også litt flaks. Og mental styrke. Jeg tror det mentalt sterkeste laget vil vinne til slutt.

Hjem til jul
I helga slo Lyon det gamle storlaget Paris St. Germain 2-0, og Carew scoret det siste målet på overtid. Til helga venter lokaloppgjøret mot St. Etienne. Det ser Carew fram til.

- Den kampen blir en av de to, tre vanskeligste kampene denne sesongen, inkludert dem i Champions League. Det snakkes mye om det oppgjøret.

16. desember spiller Lyon mot Lille, før den franske serien tar julepause. Deretter reiser Carew hjem til Norge, og blir der i omtrent ti dager.

POSITIV: John Carew tror gamleklubben Rosenborg kan komme langt i Europa.