AVGJORDE: Luke Young ble spilt gjennom og skjøt opp mot krysset fra skrått hold. Foto: AP
AVGJORDE: Luke Young ble spilt gjennom og skjøt opp mot krysset fra skrått hold. Foto: APVis mer

Carew usikker foran EM-kvaliken

Sentral da Villa slo tilbake etter marerittuke.

||| John Carew var sentral i vinnermålet da Aston Villa slo Everton 1-0, men det er uvisst om nordmannen spiller begge EM-kvalifiseringskampene som venter.

Carew headet ballen ned til Ashley Young, som igjen fôret backen Luke Young. Kun ni minutter var spilt da Luke Young scoret bare sitt annet mål i Villa-drakten.

Evertons største sjanse sto Jack Rodwell for, men han headet frisparket fra Mikel Arteta utenfor. Dermed har Everton fått sin tyngste ligastart på mer enn ti år. Bare ett poeng har David Moyes' mannskap skrapt sammen på tre kamper.

Bare Stoke og West Ham har færre poeng. Carew ble byttet ut etter 68 minutters spill. Det kunne se ut som om Lørenskog-gutten hadde smerter da han gikk av banen.

Usikker på kvaliken
Neste oppgave for Carew er to EM-kvalifiseringskamper for Norge. Island venter i Reykjavik fredag, mens Portugal kommer til Oslo fire dager senere.

— Jeg spiller med ett og et halvt kne akkurat nå, ikke med to. Det er ikke optimalt, men jeg klarer å pine meg gjennom det. Akkurat nå er kneet mye bedre enn det var for et par uker tilbake, så jeg ser lyst på ting og gleder meg til å møte landslagsgutta, sier Carew til TV 2.

Det er uvisst om England-proffen spiller begge kampene.

— Vi får se, det er en ting som vi må vurdere sammen med landslagsledelsen, og vi kommer sikkert til å snakke om hva som er lurest å gjøre i løpet av uken — om det er å spille begge eller én, og hvilken kamp. Vi får se, sier Carew.

Vil ha MacDonald
Aston Villa står uten manager etter at Martin O'Neill trakk seg bare fem dager før ligastart. Tidligere Liverpool- og Leicester-spiller Kevin MacDonald leder laget enn så lenge, men det er usikkert om han vil ha jobben.

— Det er for tidlig å si. Jeg skal på treningsfeltet i morgen, og dersom Mr. Lerner (klubbens eier) er på kontoret, så vil jeg ta en prat med ham. Du havner veldig i søkelyset som manager. Dersom jeg bestemmer meg for å gjøre et intervju, lar meg intervjue og får jobben, er rampelyset noe jeg må akseptere, sa MacDonald etter søndagens seier.

Flere av Villas spillere håper MacDonald lar seg overtale til å ta managerjobben på fast basis.

— Gutta har respekt for Kev. Han har solide fotballkunnskaper og vi tror han kan gjøre en god jobb, sa målscorer Luke Young.

Stygt beinbrudd
Stiljan Petrov ser også for seg at MacDonald er rett mann. 49-åringen har jobbet for Villas siden 1995.

— Usikkerheten rundt hvem som skal trene laget, har ikke akkurat hjulpet oss. Vi mener MacDonald fortjener jobben og håper han tar den.

Kevin MacDonald huskes fra Liverpools dobbelttriumf i 1986 (ligaen og FA-cupen). Han spilte FA-cupfinalen mot Everton, men senere samme år brakk han beinet i en kamp mot Southampton etter en takling fra Mark Dennis.

Etter langt skadefravær ble det bare sju kamper til i den røde drakten. Den tidligere midtbanespilleren var også innom Leicester, Rangers, Coventry, Cardiff og Walsall i sin karriere som aktiv.

(NTB)