SKADET MOT MONTENEGRO: John Carew var i flere dueller mot robuste Montenegro-stoppere lørdag. Nå sliter spissen med en lårhøne som kan holde ham utenfor kampen mot Ukraina. Foto: Erling Hægeland / DAGBLADET.
SKADET MOT MONTENEGRO: John Carew var i flere dueller mot robuste Montenegro-stoppere lørdag. Nå sliter spissen med en lårhøne som kan holde ham utenfor kampen mot Ukraina. Foto: Erling Hægeland / DAGBLADET.Vis mer

Carew usikker mot Ukraina

Sliter med lårskade.

|||Egil Olsen venter med laguttaket foran landskampen mot Ukraina onsdag.

John Carews lårhøne er årsaken.

Landslagssjefen offentliggjorde laget dagen før helgens kamp mot Montenegro, men ikke tirsdag.

- Vi er litt i tenkeboksen på grunn av en småskade. Spillerne har dessuten ikke fått laget, og da kan jeg ikke gi det til dere heller, sa Drillo. - Laget blir ikke så ulikt det vi brukte mot Montenegro, men noen endringer blir det. Blant annet er to spillere (Jonathan Parr og Ruben Yttergård Jenssen) borte fra troppen, og to andre (John Arne og Bjørn Helge Riise) inne.

Han gjorde det klart at det er Carews skade som får ham til å vente.

- John fikk en lårhøne mot Montenegro og trenger litt ekstra pleie.

Avgjør onsdag
Landslagslege Thor Einar Andersen bekrefter at Carew er usikker.

- Han var mye i duell med Montenegros stoppere lørdag, og han fikk en lårhøne som fortsatt preger ham. Det gjør ham usikker til kampen onsdag. Vi har fortsatt 24 timer som vil komme godt med, men vi bestemmer oss i løpet av onsdagen, sa han til NTB.

- Johns forcer som hurtighet og duellkraft kan bli redusert om han ikke er helt bra igjen, og da er det ingen vits i å bruke ham.

Bortsett fra Carew er samtlige i troppen erklært klare for kamp, også Espen Ruud som er tilbake etter sykdom.

Uten Sjevtsjenko Drillo sa at det går mot 4-5-1-formasjon igjen, i kamp mot et ukrainsk lag som kom til Norge uten seks av sine mest meritterte spillere.

Andrej Sjevtsjenko er en av dem som har fått fri etter å ha vært med på to hjemmeseirer mot Litauen (4-0) og Romania (3-2).

- Kanskje er det dumt at Sjevtsjenko ikke er med, sa Drillo, som onsdag jakter på Norges sjette strake hjemmeseier.

Det vil i så fall være tangering av den norske landslagsrekorden.

(NTB)