MÅ OVERBEVISE: Aston Villa-sjef Gerard Houllier krever større innsats fra John Carew når nordmannen nå kommer inn på laget i Emile Heskeys skadefravær.Foto: SCANPIX/REUTERS/Paul Hackett
MÅ OVERBEVISE: Aston Villa-sjef Gerard Houllier krever større innsats fra John Carew når nordmannen nå kommer inn på laget i Emile Heskeys skadefravær.Foto: SCANPIX/REUTERS/Paul HackettVis mer

Carew ute i fire uker

Satt ut av spill med skade i leggen. Nå er det spisskrise i Aston Villa.

(Dagbladet): Med konkurrentene Emile Heskey og Gabriel Agbonlahor satt på sidelinja med skader, lå veien til Aston Villas førsteellever åpen for John Carew de kommende ukene.

Nå har imidlertid også nordmannen havnet på behandlingsrommet etter å ha pådratt seg en skade i leggen som ifølge Aston Villa vil holde ham borte fra fotballbanen i tre-fire uker framover.

- Han pådro seg skaden på torsdagens trening. Han hadde en scan i dag tidlig, og den viste tilsynelatende en liten rift i leggmuskelen, sier Villa-manager Gerard Houllier til klubbens hjemmeside.

Det betyr at også Norges kamp mot Irland i Dublin 17. november går fløyten.

Den norske landslagsledelsen hadde fredag ettermiddag ikke fått noen beskjed fra Aston Villa om leggskaden, og assistenttrener Ola By Rise avventer hvilke tiltak de kommer til å foreta seg inntil eventuell informasjon har kommet vanlig tjenestevei - fra Villas medisinske støtteapparat til landslagslege Thor Einar Andersen.

Da landslagssjef Egil «Drillo» Olsen tok ut troppen på tirsdag, inkluderte den bare tre spillere som kan bekle spissrollen: Carew, Mohammed «Moa» Abdellaoue og Erik Huseklepp.

- Med alle forbehold: Skulle det komme et forfall fra John Carew, er det meget sannsynlig at vi henter inn en erstatter, men vi avventer til det foreligger en endelig beskjed, sier By Rise til Dagbladet.

Ubeleilig Skaden kunne ikke kommet mer ubeleilig for nordmannen, som har slitt med lite spilletid etter at Gerard Houllier overtok som manager.

Kontrakten med Aston Villa begynner å nærme seg sitt utløp, og i en alder av 31 år, vil den neste kontrakten nordmannen skriver, trolig være den siste store i karrieren.

Derfor er det et vanskelig valg landslagsspissen står overfor; skal han bli i Aston Villa, hvor han gjennom sine tre og et halvt år har blitt en kultfigur blant supporterne, eller skal han høste fruktene av en lukrativ bosmanovergang.

En som ikke har noen anelse om hva Carew selv vil, er manager Houllier. Franskmannen, som også var Carews sjef i Lyon, hadde så langt foretrukket Emile Heskey foran Carew, men med Heskey skadet, var Houllier klar for å satse nordmannen i tida som kommer.

- John går mot slutten av kontrakten, og dette er en mulighet til å gi uttrykk for hva han ønsker; enten å bli her, eller reise videre, sa Houllier på fredagens pressekonferanse, ifølge Sporting Life.

Ingen diskusjoner Uansett hva Carew måtte bestemme seg for, er han nødt til å bevise hva han står for dersom det skal komme tilbud på bordet, mener Villa-sjefen. 

- I begge tilfeller er han nødt til å prestere på sitt beste for å vise seg fram i utstillingsvinduet, understreket Houllier, som sier det ennå ikke har vært noen samtaler om forlengelse.

- Det er ikke noen kontraktsdiskusjoner ennå. Jeg vil se folk først. Vi får komme tilbake til det etter jul.

- Fantastisk når han selv vil Som så mange andre - inkludert Carew selv - poengterer Houllier at nordmannen kan være en toppspiss i sine beste stunder, men at bryteren er for mye av og på.

Nå skulle han fått muligheten til å spille seg i form og bevise at han fortsatt har noe i en Premier League-klubb på øvre tabellhalvdel å gjøre.

- Dette er en stor mulighet for John til å få mye spilletid. John kan være fantastisk, når han selv vil. Jeg er sikker på at kamptrening vil hjelpe, sier Houllier, som samtidig var glad for at det ikke er like alvorlig som først antatt med Emile Heskey.

- Jeg trodde først det var korsbåndet på måten han falt sammen på, men det var menisken, noe som betyr at han er ute en måneds tid.

Skulle startet Carew skulle etter all sannsynlighet ha startet morgendagens kamp mot Brede Hangelands Fulham på Craven Cottage.  Nå må han i stedet belage seg på å drive opptrening den nærmeste måneden.

En annen Villa-angriper på vei tilbake, er Gabriel Agbonlahor. Men selv om den lynraske spissen er tilbake i trening, kommer morgendagens kamp i tidligste laget.

Unggutten Nathan Delfouneso ønsker å skaffe seg erfaring gjennom å gå på et utlån, men den muligheten har Houllier sagt nei til i denne omgang grunnet den offensive skadesituasjonen. Nå får han trolig kamptrening likevel, grunnet de mange fraværene blant Villa-spissene.