Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Carew vil ikke studere video av jentene

Kåfjord mener han har mye å lære.

TØFF KVELD: John Carew fikk mye juling av Makedonias stoppere, og fikk ikke de største sjansene selv. Likevel er han fornøyd med seier i siste kvalikkamp. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN/DAGBLADET
TØFF KVELD: John Carew fikk mye juling av Makedonias stoppere, og fikk ikke de største sjansene selv. Likevel er han fornøyd med seier i siste kvalikkamp. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN/DAGBLADET Vis mer

||| ULLEVAAL (Dagbladet.no): Norge - Makedonia 2-1.

Fotballpresident Sondre Kåfjord hadde følgende melding til John Carew da han skrøt av jentelandslagets innsats i EM forleden, og trakk fram Cecilie Pedersen utsidepasning i krysset i kvartfinalen:

- Cecilies scoring mot Sverige kunne John Carew lært mye av, sa fotballpresidenten.

Herrelandslagets spydspiss gikk av banen målløs mot Makedonia i går kveld, og har ikke scoret for landslaget siden Montenegro-kampen i mars. Likevel tenner han ikke voldsomt på Kåfjords tips.

- Jeg skulle kanskje satt den med utsida, den muligheten jeg fikk i første, det gjorde jo hun, sier Carew til Dagbladet.

- Kanskje er det verdt å skaffe en video med jentene for å terpe litt?

- Nei, det tror jeg nok ikke, sier Villa-spissen smilende.

Fikk for få frispark
30-åringen fikk en småtung kamp mot Makedonia på Ullevaal, i kamp med stoppere som rev og slet i ham som bare han og andre store spisser er vant til. Goran Popov ble for eksempel belønnet med gult kort da han omtrent prøvde å kle av Carew ute på kanten i første omgang.

- Det var vanskelig, jeg synes jeg skulle fått litt flere frispark, sier Carew til Dagbladet.

- Flere av situasjonene kunne ført til gult kort, ikke bare den på sidelinja der han nesten rev av meg drakta, sier spissen.

Carew trekker fram to sjanser han kanskje kunne omsatt i mål i den siste kvalikkamp.

- Jeg har den i andre, der jeg trekker meg inn mot midten og skyter rett på målvakten. Den kunne blitt farlig om jeg hadde fått curla den i motsatt. I tillegg er det altså den der jeg kommer alene mot målvakten i førsteomgang , men den er vanskelig når jeg kommer så skrått og så nærme, sier han, om det som endte med et chipforsøk rett på keeper tidlig før pause.

Positiv avslutning
30-åringen har varslet at han vil ta en ny vurdering av landslagsframtida i løpet av høsten, men fastslår i det minste at kveldens seier hjalp på humøret som fikk en liten smell på Island.

- Alt i alt avslutter vi med en positiv opplevelse, sier Carew.

- Vi visste jo for så vidt at vi ikke fikk gå videre fra kvaliken, men det er bra at vi står fram og vinner likevel, sier spissen til Dagbladet.

LEKKERBISKEN: Sondre Kåfjord mener John Carew kunne lært mye av Cecilie Pedersens scoring mot Sverige i EM nylig. Carew kommer nok likevel ikke til å studere jentene på video med det første. Foto: SCANPIX/EPA/JUKKA UOTILA
LEKKERBISKEN: Sondre Kåfjord mener John Carew kunne lært mye av Cecilie Pedersens scoring mot Sverige i EM nylig. Carew kommer nok likevel ikke til å studere jentene på video med det første. Foto: SCANPIX/EPA/JUKKA UOTILA Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling