Carew vil trene med VIF

John Carew avsluttet sesongen i Valencia i går, med tap mot Barcelona. Nå skal han feriere i Norge, og vil gjerne trene med Vålerenga.

- Jeg skal høre med Kjetil (Rekdal) om jeg kan trene med dem når jeg er hjemme, sier Carew til Dagbladet.no.

Da vi forteller om Rekdals scoringsform med to nye mål mot L/F Hønefoss i går, flirer Carew:

- Han tar vel alle dødballer og alt sjøl nå. Du kan skrive at med den store rumpa hans, kan han ikke score på annet enn dødballer.

Før han tar seg i det:

- Nei, forresten, ikke skriv det! Da får jeg vel ikke være med å trene uansett.

Superbrasse

Carew var ved godt mot en drøy time etter at kampen mot Barcelona var blåst av. Med uavgjort hadde Valencia vært klare for Champions League neste sesong. Men etter et magisk øyeblikk av Rivaldo, røk plassen bare ett minutt før full tid. Brasilianeren dempet ballen på brystet og brasset ballen inn i hjørnet. Dermed avsluttet han en ny superaften i Barca-trøya med å redde noe av æren for for storklubben som har slitt denne sesongen.

- Jeg synes vi var det beste laget og hadde de største sjansene. Men når de har en spiller fra en annen planet, er det ikke så greit, sier John Carew om Rivaldos hattrick.

- Det er klart det ikke blir helt det samme å spille Uefa-cup. Men det er ingenting å grine for. Vi er fortsatt ganske priviligerte som får lov til å drive med dette her.

- En nytelse å se på

Slik så John Carew motstander Rivaldos mål:

- Den første bare curler han i mål fra langt hold.

- Det andre er et skudd helt uten tilløp der han likevel kliner ballen avgårde i 150 kilometer i timen. Ganske midt i mål, men Canizares (Valencia-keeperen) hadde ikke en sjanse.

- Det tredje var en nytelse å se på, selv om jeg var utrolig skuffa.

Fikk klem av Rivaldo

Carew har bare ett forbilde på fotballbanen: Pelé. Men han sier han ser opp til gode prestasjoner, slik som de Rivaldo leverte i går.

- Alle fotballspillere ser opp til gode prestasjoner. Figo ser opp til prestasjonene til Rivaldo. Rivaldo ser opp til prestasjonene til Raul.

Men selv om Carew ikke ser opp til Rivaldo, ble han imponert over brasilianeren etter kampen.

- Jeg bytta trøye med ham i garderoben, og han ga meg en trøstende klem, uten at det hjalp så mye. Men det sier noe om hva slags person han er. Han er et forbilde for mange. Han burde i alle fall være det, sier John Carew.

Kutt under kneet

Det utrolige brassesparket så Carew fra sidelinja etter at han ble båret av banen med et kutt like under menisken i venstre kne.

- Jeg fikk et innkast og vendte bort to mann. I det jeg vendte stakk forsvareren, jeg tror det var Puyol, fram foten og knotten traff meg i kneet. Jeg fortsatte noen meter før jeg kjente at det gjorde vondt, sier Carew.

Han fikk et åpent kutt, som ble stiftet igjen. Men i følge ham selv, var han nær ved å bli alvorlig skadd.

- Hadde knotten truffet en centimeter lenger opp, er jeg redd menisken hadde røket.

Men kuttet ble stiftet igjen, og John Carew regner med å være kvitt stiftene om ei uke. Og da vil han trene med Vålerenga, og sannsynligvis score flere mål enn Rekdal. Men ikke på dødballer.

- FRA EN ANNEN PLANET: - Jeg synes vi var det beste laget og hadde de største sjansene. Men når de har en spiller fra en annen planet, er det ikke så greit, sier John Carew om Rivaldos hattrick. Her jubler brasilianeren med Emmanuel Petit i bakgrunnen. Foto: SCANPIX/AP