DETTE KUNNE VÆR CAREW: John Carew sier at han takket nei til et tilbud fra Los Angeles Galaxy i sommer. Da vendte David Beckhams amerikanske klubb seg til irske Robbie Keane, som slo til. Foto: Lucy Nicholson, Reuters/Scanpix
DETTE KUNNE VÆR CAREW: John Carew sier at han takket nei til et tilbud fra Los Angeles Galaxy i sommer. Da vendte David Beckhams amerikanske klubb seg til irske Robbie Keane, som slo til. Foto: Lucy Nicholson, Reuters/ScanpixVis mer

Carew ville ikke bli lagkompis med Beckham i Galaxy

Overlot i stedet tilbudet til Liverpool-og Spurs-vrakgods.


ULLEVAAL STADION (Dagbladet): John Carew har spilt i Tippeligaen, spanske La Liga, italiensk Serie A, tyrkisk Süper Lig, den franske toppserien Ligue 1 og engelsk Premier League. Nå er han på nest øverste nivå i England, men vet ikke hvor karrieren skal slutte.

- Jeg vet at jeg kan legge opp nå og ha hatt en karriere de fleste kan drømme om. Men jeg er ikke klar for det ennå. Men vi får ta ett år av gangen. Jeg ser for meg to-tre år til, liksom.

Han sier han tviler på om han kommer til å spille i Norge igjen. I så fall blir det for Vålerenga, fordi han ønsker å bo i Oslo.

- Kunne spilt i LA Men Carew forteller at han også vurderte et bra tilbud fra den amerikanske ligaen før han valgte Øst-London.

- Nå er jeg i West Ham, men det er vanskelig å si hva jeg gjør neste sesong. Jeg kunne dratt til LA også. Jeg hadde et veldig godt tilbud derfra. Robbie Keane dro, men det var mitt tilbud.  Da jeg valgte West Ham, gikk de for Keane i stedet. Han fikk det tilbudet jeg skulle få. Jeg kunne vært i LA og spilt fotball der nå.

- Hvorfor valgte du ikke det?

- Nei, det var noe med frister og sånn, så jeg måtte velge litt kjapt. Så jeg valgte å bli der jeg var fordi jeg trives veldig godt der.

Carew har hus i London, og sier at nesten alle vennene hans også bor der. Det var blant de utslagsgivende faktorene. Men det har også med sportslige vurderinger å gjøre.

BLE I LONDON: Carew valgte London og West Ham - blant annet fordi flytting til USA ville gjort det vanskelig å fortsette på landslaget. Foto: Son Nguyen, Scanpix
BLE I LONDON: Carew valgte London og West Ham - blant annet fordi flytting til USA ville gjort det vanskelig å fortsette på landslaget. Foto: Son Nguyen, Scanpix Vis mer

- Hadde jeg dratt dit, ville det vært halvveis å legge opp. Spille i LA Galaxy i forhold til landslagsfotball og alt det der. Det ville blitt veldig vanskelig, det er ti timer unna.

Vurderer landslagsstopp Også i januar ble Carew koblet til Beckhams klubb i LA. Den gangen skrev Dagbladets Morten Pedersen at Carew ble for dyr for lønnsrammene i Major League Soccer.

- Klart jeg har lyst til å spille der, sa Carew da.

Men når det forelå et konkret tilbud i sommer, valgte Carew å bli i London. Blant annet på grunn av mulighetene for spill på landslaget.

Samtidig vurderer han nok en gang å trappe ned landslagsspill. Han har snakket om det tidligere også, og tenker igjen i samme baner.

- Vi får se om vi kvalifiserer oss nå.  Da er jeg så klart med. Men hvis vi ikke kvalifiserer oss nå, så må jeg virkelig sette meg ned og tenke over om jeg skal fortsette. Nå har jeg vært med så lenge, siden 1998. Jeg sier ikke at jeg ikke blir med videre om vi ikke kvalifiserer oss, men da må jeg tenke gjennom det, sier Carew.