Carew vrakes

Og Riise spiller back. Sjekk hvilke 11 Dagbladet.no tror starter kampen mot Russland i morgen.

BISLETT (Dagbladet.no): Det norske herrelandslaget i fotball har gjennomført to treninger så langt under samlingen i Oslo. I morgen møter Åge Hareides utvalgte Russland i det som blir hjemmedebuten.

Så langt står Hareide som kjent med fem seire på rad. Altså full pott på bortebane. I morgen blir det ilddåpen foran forventningsfulle nordmenn. Og Hareides menn lover underholdning.

Basert på treningene tror Dagbladet.no Hareide velger å stille med følgende mannskap fra start på Ullevaal:

Espen Johnsen får tillit i målet. Johnsen var også Sembs klare førstevalg, men har vært skadd i hele Hareides periode. Det er naturlig at Hareide, som også kjenner Johnsen godt fra tida i Rosenborg, ønsker å teste ham i landskamp. Johnsen sto også i mål under hele landslagstreningen på Bislett i dag.

Hassan El Fakiri starter som høyreback, og får med seg Vidar Riseth og Claus Lundekvam som midtstoppere. John Arne Riise starter på venstrebacken.

Forsvaret

Dagbladet.nos startellever

Espen Johnsen

Hassan El Fakiri - Vidar Riseth - Claus Lundekvam - John Arne Riise

Thorstein Helstad - Martin Andresen - Magne Hoseth - Morten Gamst Pedersen

Ole Gunnar Solskjær - Sigurd Rushfeldt

På treninga i dag vekslet Hareide mellom konstellasjonen Fakiri/ Riise og Basma/ Stensaas på backene. Men for å få plass til Morten Gamst Pedersen på venstre flanke, og samtidig beholde John Arne Riise på banen, er Stensaas nødt til å vrakes.

Fakiri får fornyet tillit etter den gode omgangen mot Serbia.

Angrepet

Midtbanen er sannsynligvis den lagdelen Hareide har minst problemer med å ta ut mot Russland. Han velger Gamst Pedersen på venstre kant, og Magne Hoseth og Martin Andresen i midten.

Thorstein Helstad får sjansen igjen på høyre kant.

På topp tror vi Norge starter med Ole Gunnar Solskjær som hengende spiss. Samtidig tror vi Hareide velger å gi Sigurd Rushfeldt sjansen fra start, og dermed er John Carew nødt til å starte kampen på benken.

Under dagens trening fikk Carew bare prøve seg i spissrollen i fem minutter. I resten av spillsekvensen ble Rushfeldt drillet i bevegelsesmønsteret i forhold til Solskjær og kantspillerne.

Alle like viktige

- Vi må se på relasjonsferdighet, hvem som spiller best sammen, fortalte Hareide før treninga. Samtidig signaliserte landslagssjefen at han fortsatt ønsker å teste spillere. Men før han offentliggjør laget ønsker han å prate med spillerne.

Hareide opplever det ikke som veldig dramatisk at enkelte spillere må starte på benken selv om de har prestert på landslaget i foregående kamper.

- Kamper blir ikke avgjort av 11 mann lenger, men kanskje 12 eller 13, sier Hareide.

  • Dagbladet.no følger landslagskampen mot Russland i morgen direkte fra klokka 20.
UTE AV STARTELLEVEREN: John Carew må belage seg på å være reserve mot Russland i morgen.