Carews 13. lykke

Sturm Graz-Valencia 0-5. Sist fredag sto han på rådhusbalkongen i Valencia og mottok de fotballgales hyllest. I går kveld - med gull i håret og sølv på skoa - scoret John Carew sitt 13. mål for Valencia.

Valencia er i mesterligaens kvartfinale og John Carew har tatt et nytt steg. Både som fotballspiller og betydelig person i den fotballgale byen. For når borgermester Signora Barbera inviterer en fotballspiller til åpningen av den store og årlige Fallas-festivalen - hvor alt som kan krype å gå av politikere og andre betydeligheter henger over stettglassene i rådhuset - er det alvor.

- Helt sykt, sier Store-John til Dagbladet. - Festivalen varer fra 1. til 19. mars, det er fyrverkeri hver dag klokka 14.00, og jeg og to andre spillere på laget ble invitert til åpningen. Og etter alt det offisielle måtte vi ut på balkongen og vinke til folket.

- Da ble det kok.

Et enkelt mål

Men John Carew foretrekker fortsatt å vinke til de tilbedende nedenfra og opp. Som han gjorde etter 50 minutter mot Sturm Graz.

- Et enkelt mål - det var bare å dytte den i tomt mål. Sanchez hadde skutt på volley, keeper ga retur og der var jeg, sier Carew.

Valencia - som har 0- 0 hjemme og 1- 1 fra bortemøtet med Manchester United - sikrer gruppeseieren med tre poeng mot Panathinaikos om en uke. Det målet Wes Brown ga dem tre minutter før slutt på Old Trafford ser altså ut til å avgjøre rekkefølgen.

- Veldig viktig, sier John Carew. - Vinner vi gruppa får vi bortekamp først mot ett av andrelagene fra de andre gruppene. Så stemningen er bra - og vi spilte veldig bra.

- Da vi ble 11 mot 10 så rundspilte vi dem.

Ut etter 75 min.

Og John Carews 13. mål for Valencia kom mot bare 10 østerrikere. Og - det var Store-John som ble felt da Gilbert Prilasnig ble sendt i garderoben etter en halvtime.

- De var sjanseløse, sier Carew.

20 minutter før slutt begynte trener Hector Cuper å tenke framover. Først tok han av Kily, deretter Carew og så Mendieta.

- Og så kom Diego Alonso inn for meg og scoret to, sier Carew. - Jeg spiller på et godt lag, gitt.

DOBBEL SIKRING: Sturm Graz og spillerne Gyoergy Korsos (t.v.) og Gerald Strafner gjorde hva de kunne for å stoppe John Carew og Valencia. Til ingen nytte. - Det var lett for meg å score mitt 13. mål, sier Store-John til Dagbladet.