Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Carews agent vil be Lyon betale Lørenskog

- Veldig, veldig leit, sier han om at storklubbene ikke betaler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Dagbladet.no tirsdag: Lørenskog savner Carew-millioner

• Dagbladet.no i går: Carew-millioner til alle unntatt Lørenskog

(Dagbladet.no): Dagbladet.no har de siste dagene skrevet om at John Carews moderklubb, Lørenskog, ikke har fått alle solidaritetsmidlene de har krav på fra europeiske storklubber.

- Jeg synes det er veldig, veldig leit om de ikke har fått det de skal ha, og jeg er sikker på at John ønsker at moderklubben skal få mest mulig midler, sier Carews agent, Per A. Flod, til Dagbladet.no.

Dagbladet.nos utregning viser at Lørenskog kan ha krav på så mye som 3,2 millioner kroner, hvorav en del stammer fra den nylig fullførte overgangen til Aston Villa.

- Skal kontakte Lyon

Sjøl om Flod tar forbehold om at det er begrenset hva han kan oppnå, vil han gjøre det han kan for å hjelpe den norske 2. divisjonsklubben. I bredden har Lørenskog 1000 spillere fordelt på 100 lag.

- Da jeg leste artiklene, bestemte jeg meg for å kontakte ledelsen i Lyon. Jeg vil fortelle dem at dette har skapt oppstyr her hjemme og at dette kan skade Lyons rykte, forteller han.

image: Carews agent vil be Lyon betale Lørenskog

- Ellers er det ikke mye vi får gjort. Det hadde vært noe annet om vi ble klar over dette mens John fortsatt spilte i disse klubbene. Da kunne vi ha slått knyttneven i bordet, sier Flod.

Han mener det er overraskende om den franske klubben ikke har betalt det den skylder. Men at tyrkiske Besiktas ikke har betalt, omtaler han nærmest som sjølsagt.

- Jeg har også hatt problemer med å få mine penger fra Besiktas. På et tidspunkt måtte vi bare inngå et forlik, forteller advokaten.

John Carew har derimot alltid fått pengene sine til rett tid, fordi han har hatt kontraktfestet at avtalen opphører hvis utbetalingen ikke blir gjort til rett tid.

- Det er det ingen som tør ta sjansen på, konkluderer Flod.

Flods råd til Lørenskog

Spilleragenten kjenner det europeiske klubbmarkedet på godt og vondt, og han har dette rådet til Lørenskog.

- I den grad det er økonomisk realistisk, hadde det sikkert ikke vært dumt å engasjere en fransk advokat i forhold til Lyon. Når det gjelder Besiktas, er det helt andre maktmidler som skal til. For eksempel trusler om utestengelse fra cuper og den slags, sier Flod.

PENGER TIL GAMLEKLUBBEN: John Carews agent Per A. Flod vil jobbe for at Lørenskog skal få penger av Lyon. Foto: REUTERS
PENGER TIL GAMLEKLUBBEN: John Carews agent Per A. Flod vil jobbe for at Lørenskog skal få penger av Lyon. Foto: REUTERS Vis mer

Atskillig mer bemidlede Vålerenga kontaktet advokat for å få utbetalt alle pengene de hadde krav på. De siste pengene til Oslo-klubben kom ikke inn på konto før nå i januar, men både VIF og Rosenborg har i det minste fått det de har krav på.

I utgangspunktet skal disse pengene betales ut i løpet av 30 dager etter at spillerhandelen er fullført.

- Hvorfor er så mye slurv rundt noe så alvorlig som penger i så store klubber?

- I enkelte land er det en helt annen lettvinthet rundt penger enn det vi er vant til i Norge. I Italia hender det for eksempel at spillere finner seg i at de til stadighet får lønna si for seint, svarer Flod.

Agenten har likevel en gladmelding til Lørenskog-leder Rune Østerhaug, som håper at Carews siste klubb i rekka, engelske Aston Villa, vil bli enklere å ha med å gjøre.

- Villa er jeg ikke bekymret for. I England og Tyskland fungerer dette vanligvis bedre enn i land som Tyrkia, Spania og Italia, sier Flod.

image: Carews agent vil be Lyon betale Lørenskog
PÅ FLYTTEFOT IGJEN: John Carew reiser fra Lyon til Aston Villa. Her er han sammen med agent Per A. Flod.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!