Carews drømmeuke

Onsdag scoret han i cupen. Torsdag ble han velsignet av Åge Hareide og deretter Per Ravn Omdal. Søndag sørget John Carew for nok et mål i italiensk serie A for Roma.

Det har med andre ord vært en drømmeuke for Carew. Søndag vant Roma 3-1 over Sampdoria, og Carew sto for det viktige utligningsmålet til 1-1. Med seieren er Roma «vintermester», med ledelse halvveis i serien.

Her er Carews fantastiske uke:

Han scoret Romas mål i 1-2-tapet for Milan i cupen onsdag. Scoringen gir Roma håp om avansement foran returkampen.

Dagen etter fikk han besøk av en smilende Åge Hareide, som kunne fortelle at han vil gi Lørenskog-gutten en sentral rolle i landslaget. Fotballpresident Per Ravn Omdal gjorde det også klart at Carew er tilgitt for slagene mot John Arne Riise og boikotten av Nils Johan Semb.

Og søndag fortsatte altså oppturen for Roma-spissen, som er på utlån fra Valencia og gjør alt for å imponere trener Fabio Capello.

Kalddusj

Roma fikk en skikkelig kalddusj i hjemmemøtet med Sampdoria. Etter bare seks minutter lå ballen i nettet bak Roma-keeper Carlo Zotti etter scoring av Fabio Bazzani.

Men fire minutter senere var lagene likt etter utligningen til John Carew, som scoret med hodet. Han ble byttet ut fire minutter før slutt søndag. Da var fansen på Olympiastadion godt fornøyd med nordmannens innsats.

1-1 holdt seg til pause, men etter en times spill hadde Roma snudd kampen til 2-1 etter scoring av Francesco Totti. Samme mann økte til 3-1 sju minutter senere.

Del Piero-show

Tore André Flo spilte hele kampen og pådro seg gult kort da Siena fikk det for tøft og tapte 2-4 borte mot storlaget Juventus i Torino.

Alessandro Del Piero ble dagens store helt med tre scoringer, to av dem på straffe. David Trezeguet sørget for Juves fjerde mål.

Innbytter Nicola Ventola reduserte til 1-4 fra straffemerket et drøyt kvarter før slutt for gjestene fra Toscana. Ventola reduserte nok en gang ti minutter før slutt, men da var det for sent for Flo & Co.

(NTB)