Carews festkveld

Med ett mål og en målgivende var John Carew den store spilleren da Valencia ga storebror Barcelona fotballsjokk.

For mens hjemmesupporterne viftet med hvite lommetørkler for å vise at de ønsker Barca-trener Luis van Gaal avsatt, jublet Carew og Valencia for en seier de fortjente etter en taktisk perfekt kamp.

- Jeg bryr meg ikke så mye om Barcelona, men det er helt vilt her nede akkurat nå. Folk knuser vinduer på gatene utenfor bussen vår, og de siste ti minuttene sto bare folk og buet på tribunene. De peip til og med da Patrick Kluivert scoret det siste målet. Så det er nok ikke lett å være Barca-spiller nå.

- Men så er det desto deiligere å være Valencia-spiller, ler Carew.

Første på Nou Camp

Nordmannen var toneangivende allerede fra start. Stor og sterk vant han det meste av dueller som Valencias oppspillspunkt. Likevel kom hvit-trøyenes første mål det etter en gigantisk tilbakespills-tabbe i Barca-forvaret. Knøttlille Pablo Aimar fikk ballen til slutt og sendte den i mål via Frank de Boer. En av mange nederlendere som ikke imponerer i den blå og purpurstripede trøya om dagen.

Så var det John Carews tur. Etter først å ha regissisert en kontring som endte i hjørnespark, nikket Store-John den perfekt skrudde corneren fra Pablo Aimar rett i nota. Og med 0_2 etter 23 minutter, så Valencias seier trygg ut.

KAMPFAKTA

Primera Division
Barcelona - Valencia 2- 4 (1- 2). B: Motta (38), Kluivert (89). V: Aimar (13), Carew (26), Fabio Aurelio (82), Rufete (87). T: 75000.

- Jeg er veldig fornøyd med scoringen og kampen, og spesielt med den målgivende pasningen. Det er det første målet jeg har scoret på Nou Camp, med akkurat det betyr ikke så mye. Til det spiller vi store kamper for ofte. Men det er OK når det blir helt stille blant hundre tusen tilskuere, sier John.

15 kilometer

For dette var dagen for dramatikk. Barcelona våknet mot slutten av første omgang etter Carews ledermål. Brasilienske Motta hadde knapt rukket å redusere til 1-2, før Valencia-keeper Canizares feldte Patrick Kluivert på vei gjennom utenfor 16-meteren. Dommeren ga korrekt rødt kort, men den blonde keeperorignalen reddet trolig Valencia fra scoring og utligning med sin noe klønete framferd.

Resten av kampen ble en forsvarsmaraton for Carew og Valencia. Barcelona hadde ballen mest i andre omgang, men Carew var stadig farlig og spilte for to de gangene han fikk de rette kontringspasningene. Og det var da også Store-John som sto bak den avgjørende scoringen sju minutter før full tid.

Han dempet et langt framspill, og vant den påfølgende duellen mot Barca-stopperen Pyol. Pasningen ut til Fabio Aurelio var på lissa, og avslutningen likeså. Dermed var kampen punktert.

- Jeg er kanonfornøyd med tre poeng. Det ble tungt etter utvisningen, og jeg var jo veldig defensiv i andre omgang. Jeg var nede i 16-meteren hele tida ved alle dødballer. Jeg tror jeg aldri har løpt så langt i en kamp som i dag. Minst 15 kilometer, sier en sliten Carew.

- Jeg synes det var på tide at vi hadde marginene med oss. De tre siste kampene har vi spilt bra, men kun tatt ett poeng. Derfor var disse poenge svært viktig, sier Carew.

Opptøyer

Etter kampen startet rasende Barca-tilhengere sine private små opptøyer mot ledelsen i klubben. Glass ble knust på ustiden av stadion, og en journalist ble lettere skadd i opptøyene. Halvannen time etter kampslutt, hadde ingen, verken ledere eller spillere vist ansiktet sitt for pressen.

RUVET: John Carew (t.v.) var i praktslag for Valencia i storkampen mot Barcelona på Nou Camp i går kveld. Han nikket inn 2- 0 på hjørnespark i det 26. minutt. Her er i nordmannen i duell med Barcelonas nederlandske spiller Frank de Boer.
RØDT KORT: Valencia-keeper Santiago Canizares ble utvist da han felte Patrick Kluivert utenfor 16-meteren.