Carews gigantfest

John Carew har invitert 800 gjester til det som kan bli et av tidenes mest glamorøse og kjendistette selskaper Norge noen gang har sett. Carew vil feire sommerferien og fantomsesongen i Oslos feststrøk i morgen.

- Jeg fortjener et party nå. Det skal bli godt, rett og slett. Og jeg vil lage et lite Spania her hjemme nå, midt i Oslos gater, forteller Carew til Dagbladet.

I går kveld var han på inspeksjon i området hvor han tar imot festlaget, ved klubben Odeon i en av hovedstadens travleste trend- og restaurantgater. En liten del av den skal bygges om til det ugjenkjennelige, med sterk spansk tematikk, det neste døgnet.

Det er i samarbeid med partyfikseren Ole Fredrik Jonsbråten og Real Management Carew inviterer til kalaset. I halvannen måned har en liten stab av scenografer, konsulenter, spanske ambassade-kontakter, musikere og partymakere forberedt gigantfesten.

Nå, en dag før det tar av på Oslos vestkant, er det klart at Carew byr sine gjester på flamencodansere, palmesus, sandstrand, tapas og paella, en hel tropp av eksotiske vertinner - og levende dyr!

Etter at nyheten om Carews fest har lekket ut i hovedstadens partykretser, har telefonen duret hos arrangørene.

Spesielt utvalgte

- Det er spesielt utvalgte som kommer inn. Vi startet med en base på 10000 navn. Lista er nå krympet ned til 800 inviterte. Vi har vært nokså selektive, ja. Ikke slik å forstå, vi har valgt fra et bredt lag av miljøer og grupperinger. John kjenner veldig mange, fra alle sjikt. Vi har skuespillere her, musikere, forfattere, idrettsutøvere, modeller, folk fra nærings- og finansverdenen, fra mediebransjen og fra kreative fora.

Det skal bli et bra kok av riktige mennesker. Og ikke minst en riktig sammensetning av mennesker, sier Jonsbråten.

John Carew bare smiler med.

- Det er unorsk dette, at en sportsmann står i sentrum for en glamfest?

- Ja, det er kanskje det. Annerledes blir det. Men ikke mindre spennende. Etter hva jeg har sett av planene, blir det et sinnssykt leven, sier Carew.

Festen er anslått å ha et millionbudsjett.

Vanvittig dyrt

- Vi skal bygge en hel arena her. Det blir kultur for alle penga. En vanvittig dyr produksjon. Det er det eneste jeg kan si, forteller Jonsbråten.

- Hvem betaler selskapet?

- Vi har inngått en avtale mellom John og oss som tilretteleggere. Dessuten har vi hatt leverandører og lokaliteter som har gjort det en del rimeligere for oss, forteller Jonsbråten.

Og blant de inviterte: Kronprins Haakon Magnus og Mette-Marit, kronprinsesse Märtha Louise, Ari Behn, Eva Sannum og prins Felipe av Spania.

- Jeg kjenner ikke samtlige av de inviterte personlig. Men kronprins Haakon har vi bedt, ja. Han trenger en fest nå. Det blir ikke så mye av det i livet hans etter at han gifter seg, ler Carew, i storform på fotballferiens andre dag.

- Jeg skal slappe av i tre uker. Ikke gjøre noe. Bare komme til hektene igjen, sier han.

Men først: fest.

- Hvem som kommer, har vi ikke komplett oversikt over. Det er nok av profilerte mennesker som har bekreftet sin ankomst, mens noen har andre planer. Men John har blitt en stor mann i Spania det siste året. At han har lyst til å ta med seg noe av det han har sett og opplevd i Spania, og putte det inn i et party i enden av sesongen, er bare naturlig. Spansk er i skuddet rent trendmessig også nå, bemerker festmekleren Jonsbråten.

- Det blir glamour. Men en litt ny type glamour. Folket kan godt komme med skjorta utenfor for oss, sier han.

- Men det er ikke lenge siden pølsefesten på klubbhuset i Lørenskog, Carew?

- Jeg har nesten glemt hvordan de var, sier han.

Gjestelista

John Carew har invitert 800 gjester til det som kan bli et av tidenes mest glamorøse og kjendistette selskaper Norge noen gang har sett.

Alex Rosén
Anders Hatlo
Arve Juritzen
Daniel Franck
Dagfinn Lyngbø
Diaz
Elisa Røtterud
Espen Eckbo
Finn Chr. Jagge
Gino Valente
Guri Schanke
Henriette Lien
Haldor Skard jr.
Celina Midelfart
Kjell I. Røkke
Knut Frostad
Kåre Conradi
Lasse Kjus
Lene Marlin
Stian B. Simonsen
Lene E. Bergum
Marius Holst
Mia Gundersen
Dan Børge Akerø
Claus Wiese
H.C. Andersen
Elin Tvedt
Gunilla Holm
Synnøve Svabø
Nils Vogt
Mona Høiness
Per Heimly
Odd Nerdrum
Silje Stang
Siv Jensen
Sonja Lee
Sunniva Stordal
Thomas Giertsen
Tom A. Haug
Turid Birkeland
Unni Wilhelmsen
Vebjørn Sand
Peter Stordalen
Erik Røe
Terje Næss
Christian Ingebrigtsen
Frederic Hauge
Lars Lillo-Stenberg
Ingebrigt Steen Jensen
D' Sound
Zuma
Myggen
Erlend Loe
Kronprins Haakon
Mette-Marit Tjessem Høiby
Ari Behn
Hanne Harlem
Eva Sannum
Prins Felipe

<B>KLAR FOR KJEMPEFEST:</B> John Carew tar imot 800 gjester til en kjempefest i morgen.