Carews hemmelige ønske

SAS-HOTELLET (Dagbladet.no): John Carew har gått 301 minutter uten mål, men vil ikke røpe om han lengter etter en spissmakker mot Hviterussland i morgen.

Valencia-spissen har snart spilt tre og en halv kamp uten å score på landslaget etter nettkjenningen mot Polen i mars. Totalt har han scoret fem ganger på 22 landskamper, et scoringssnitt som ikke ligger i europeisk toppklasse.

- Klart det hadde vært gøy å score i morgen, men det tenker jeg ikke så mye på, sier John til Dagbladet.no.

- Ekstra press på deg nå?

- Nei, jeg føler ikke det.

Mot Uraina ble 21-åringen veldig ensom på topp. Hjemme mot Hviterussland håper han kanskje på selskap på topp i en 4-4-2-formasjon?

- Jeg liker å spille ensom spiss, og jeg liker å ha Ole Gunnar Solskjær bak meg også. Hva jeg liker best vil jeg ikke si.

VM-teori

Han tror heller ikke det har noe betydning for ham om det blir spisser som Thorstein Helstad eller midtbaneslitere som Roar Strand som støtter han fra flanken.

- Alle har stor løpskapasitet. Mot Ukraina hadde blitt som det ble uansett, sier John som fortsatt tviholder litt på VM-håpet.

- Vi kan få 15 poeng. Teoretisk er det mulig. Vi tenker ikke så mye på det, tar en kamp av gangen.

Som landslagsjef Nils Johan Semb er Carew også lysten på å bevege seg bort fra Øst-Europa i EM-kvalifiseringen neste høst.

- Jeg håper på et par store landslag. Du gir alltid 100 prosent, men da får du noe som gjør at du tar ut det lille ekstra.

Bedre enn England

Frankrike vil John helst slippe. Men England er blant landenes som høres greie UT.

- Frankrike er for gode for oss nå, selv om vi kan slå dem. Vi er minst like gode som England, sier John.

I morgen kl. 19 handler det om å være bedre enn Hviterussland.

FØR AVSPARK: John Carew og Thorstein Helstad på landslagstrening.