Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Carews nye stjernebil

VALENCIA/OSLO (Dagbladet): Her er John Carews nye bil. En Mercedes Benz CL 55 AMG - på norske veier kjørbar til den nette og fotballproffe sum av pluss 2,3 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Den råeste bilen jeg har hatt, sier John Carew til Dagbladet.

- For øvrig den råeste av sportsutgavene til Mercedes. Ikke det at jeg var misfornøyd med Porschen, det er morsomt når det går fort, men det blir litt ukomfortabelt i lengden. Jeg liker denne bilen mye bedre.

Dermed har Store-John vært hos bilforhandleren igjen. For tredje gang på et drøyt år. Og spørsmålet «hvor mange biler ville han kjøpt om han hadde røykt» melder seg automatisk.

- Jeg har alltid ønsket meg bil med stjerne, sier Carew og gliser.

- Det har jeg nå.

BMW, Porsche, Benz

Da John Carew flyttet fra Trondheim til Spania før sesongen 2000/2001, kjøpte han den bilen han ønsket seg mest av alt der og da - en BMW M5. «Jeg kan jo ikke kjøpe Ferrari før jeg har scoret noen mål, det går jo ikke,» sa han til Dagbladet den gangen. Bilen beholdt han til en gang ut i mars. Og fram mot sitt sportslige høydepunkt, som endte med tap for Bayern München i Champions League-finalen på San Siro i Milano, kjørte han rundt i en Porsche 911 med alt tenkbart utstyr.

- Følg med nå - det drar noe helt fryktelig, sa John på en prøvetur gjennom Valencias gater.

Nå er den eksplosive farten - sjøl om den nye stjernebilen heller ikke er noen sinke - byttet ut med komfort. MB CL55 AMG er et tunet og ombygd vidunder på fire hjul. Og har du ikke sett bilen på norske veier, skyldes det ikke at du ikke følger med.

Ifølge de som selger og har oversikten over de rikes biler, er det visstnok bare et par stykker som har norske skilter.

Superdoning

Utgangspunktet for Carews nye bil er en MB CL500. Hos AMG blir motoren boret opp fra fem til fem og en halv liters slagvolum samtidig som man setter på en kompressor. Dermed øker også antall hestekrefter fra 306 (standard) til 360.

På speedometeret - sånn at bilen skiller seg ut der også - går pila til 320 km/t.

Hos AutoStern/Bertel O. Steen får vi opplyst at bilen er sjelden og utrolig spesiell.

Carews nye bil har selvfølgelig kjøleboks i kupeen. Godt å ha iskaldt drikke til enhver bil-tid i varme Spania. Og så finnes det en liten sak i speilet som er programmert slik at den typen garasje du måtte ha, åpner seg automatisk.

Bilen kjenner Carew

«Distronic» er en sak som gjør at du kan programmere avstanden til bilen foran. Og holde den konstant ved hjelp av bilens teknologi. «Key let's go» er et annet program, som gjør at bilen kjenner deg igjen og gjør seg klar til kjøretur når du nærmer deg.

- Ingen nøkler, sier Carew fornøyd. - Jeg har bare et datakort i lomma. Og når jeg tar i dørhåndtaket, vet bilen at det er meg. Det er helt overlegent.

Designmessig er AMG-modellen stylet i forhold til standardutgaven. Den er som både Carew og produsenten sier det - råere.

- Fantastisk bil, sier Store-John. - Den gjør alt bortsett fra å lage mat.

DYRT LEKETØY: John Carew har skaffet seg en Mercedes Benz CL 55 AMG til å cruise rundt i de spanske gater. - Den råeste bilen jeg har hatt, sier Carew til Dagbladet. Foto: AUTO-NEWS
BILGLAD: John Carew foran sin forrige bil, en Porche 911 Turbo.Foto: ARNT E. FOLVIK
Hele Norges coronakart