Carews rundingsbøye vant Gullballen

- En skandale, mener Houllier.

(Dagbladet.no): At Fabio Cannavaro ville vinne Gullballen har vært en av de dårligst bevarte hemmelighetene i europeisk fotball de siste ukene.

Nå har bekreftelsen kommet- Italias midtstopperklippe har vært Europas beste fotballspiller i 2006. I kveld fikk Cannavaro det synlige beviset fra avisa France Football, etter en avstemning blant 52 utvalgte journalister fra Europa.

- Dette er en stor ære. Prisen blir gitt til den beste spilleren, og det faktum at jeg er forsvarsspiller gjør det enda mer spesielt, sier Cannavaro ifølge AP. 

- Ingen er mer overrasket enn jeg er selv. Dette betyr alt for meg, sier han.

Han var suveren med 172 stemmer, foran Gianluca Buffon med 124 stemmer og Thierry Henry med 121. Ronaldinho ble nummer fire og Zinedine Zidane nummer fem.

Men selv om Cannavaro var en gigant i sommerens VM-sluttspill, er det ikke alle som applauderer utfallet av kåringen.

- Redselsfullt resultat

En av dem er John Carews sjef i Lyon - Gerard Houllier.

GA CANNAVARO JULING: I kveld vant Fabio Cannavaro Gullballen, som et bevis på at han har vært Europas beste spiller i 2006. Forrige uke fikk han imidlertid kjørt seg kraftig mot John Carew - noe ikke minst Gerard Houllier har lagt merke til. Foto: REUTERS
GA CANNAVARO JULING: I kveld vant Fabio Cannavaro Gullballen, som et bevis på at han har vært Europas beste spiller i 2006. Forrige uke fikk han imidlertid kjørt seg kraftig mot John Carew - noe ikke minst Gerard Houllier har lagt merke til. Foto: REUTERS Vis mer

- Du trenger bare ta en titt på hva John Carew utrettet mot Cannavaro i Champions League, fnyser Houllier, og tenker selvsagt på hvordan nordmannen herjet med italieneren i 90 minutter.

- De som så den kampen, vil forstå at dette var et redselsfullt resultat.

Selv hadde Houllier foretrukket Buffon som vinner av Gullballen.

- Sammenlignet med andre spillere, er det åpenbart at han (Cannavaro) ikke fortjente det. Han hadde et flott VM, men ikke en stor sesong. Personlig ville jeg gitt prisen til Buffon, sier Houllier.

Han er også oppbrakt over at hans egen landsmann Thierry Henry bare ble nummer tre i kåringen.

- Det som plager meg mest er at Thierry Henry, som har scoret 20 mål for sesongen i en årrekke og som spilte to finaler sist sesong, ikke engang ble tatt med i vurderingen. Det har vært en negativ kampanje mot ham, sier Houllier.

Norges landslagssjef Åge Hareide mener derimot Cannavaro er en verdig vinner.

- Han har imponert meg bestandig og er verdens fremste duellspiller, sier landslagssjefen til NTB.

Carews rundingsbøye vant Gullballen
<B>LYKKELIG:</B> Fabio Cannavaro er den første forsvarsspilleren som vinner Gullballen siden Matthias Sammer i 1996.