REDDET AV HJERTESTARTER: Carl-Erik Torp fikk seg en ny støkk i november i fjor.FOTO: PAUL S. AMUNDSEN / Dagbladet
REDDET AV HJERTESTARTER: Carl-Erik Torp fikk seg en ny støkk i november i fjor.FOTO: PAUL S. AMUNDSEN / DagbladetVis mer

Carl-Erik Torp fikk ny hjertestans i november

- Hjertestarteren banket liv i meg.

Tidligere Brann-spiller Carl-Erik Torp fikk operert inn hjertestarter etter at han kollapset under seriekampen mot Sogndal i september. To måneder senere kollapset fotballspilleren på ny.

- Da fikk jeg et nytt hjertestopp og falt om. Men hjertestarteren banket liv i meg ganske kjapt. Jeg var våken og dro rett til Haukeland sykehus for å sjekke at alt sto bra til, og det gjorde det heldigvis, forteller 27-åringen til nrk.no.

Torp måtte stoppe fotballkarrieren etter hjertestansen.

- Selv om jeg måtte gi meg med fotball, har jeg tenkt at det tross alt gikk bra. Det kunne ha skjedd hvor som helst - hjemme eller i bilen, for eksempel. Det er slett ikke sikkert at det hadde gått like bra, sier Torp.

- Akkurat det er litt vanskelig å tenke på, men samtidig gjør slike tanker det lettere å takle at fotballkarrieren er over. Fotballen hadde jeg kanskje hatt i ytterligere seks-sju år, men livet skal jeg forhåpentligvis ha i over 50 år til, fortsetter den tidligere Kongsvinger-spilleren.

Torp er fortsatt under kontrakt med Brann. Trolig skal han jobbe med yngre spillere.

(NTB)