Carl Henning Gran etter femmilsfiaskoen: - Større kvoter

Norge gjorde historiens svakeste VM-renn, og det får herretrener Carl Henning Gran til å kreve større kvoter i kommende mesterskap

VAL DI FIEMME (Dagbladet):

- Dette var altfor svakt. Det er helt klart. Jeg er ikke fornøyd. Likevel oppveier resten av mesterskapet for den svake innsatsen i dag, sier Carl Henning Gran til Dagbladet.

Øk kvotene

Med plasseringene 24 (Skjeldal), 29 (Estil), 30 (Bjerkeli), og 34 (Ruud Hofstad), dummet skinasjonene Norge seg nesten litt ut på VMs siste dag. Selv om det ser sånn ut for alle som står utenfor, nekter Gran plent på at femmila var nedprioriert.

- Nei, det er den ikke. Vi stilte med det beste mannskapet vi kunne i dag. Jeg skulle gjerne hatt Thomas Alsgaard her, eller en Tor Arne Hetland i form, men ut fra de som var tatt ut til VM, så stilte vi med toppet mannskap, sier Gran.

Men han innrømmer at han kunne stilt med et sterkere lag hvis han kunne valgt fritt fra Norges mange skiløpere.

- Det vi må gjøre nå fram til 2005, er å jobbe steinhardt politisk for å få økt kvotene av løpere i store mesterskap. Det store antall nye øvelser, spesielt sprinten, gjør at alle de store nasjonene sliter med å få tatt ut alle sine beste løpere på hver distanse, sier Gran.

Trodde på gull

I går sto de norske løperne i skammekroken mens tsjekkiske Koukal og det svenske laget feiret medaljene. Håvard Bjerkeli (nr. 30) sa vel det som alle tenkte:

- Jeg så det vel ikke som min jobb å forsvare Norges ære i dag.

Skulle noen av de norsk hatt en sjanse, måtte det ha vært at Estil eller Skjeldal hadde fått heng på de av utlendingene som gikk fort. Kristen Skjeldal hang på Pietro Piller Cotrer.

- Det så bra ut på førsterunden, og da trodde jeg det gikk mot noe stort, sier Skjeldal.

Estil hadde ryggen på Sommerfeldt som ledet i 12 kilometer.