Carl I. Hagen mener folkeavstemmingen om OL i Oslo er ugyldig

Dersom konseptet endres.

IKKE SOM ØNSKET: Det planlagte OL-konseptet kalt «Games in the City» er i ferd med å utvannes, i hvert fal med Oslo-øyne. Illustrasjon: Oslo2022 / Snøhetta / Cowi / MIR
IKKE SOM ØNSKET: Det planlagte OL-konseptet kalt «Games in the City» er i ferd med å utvannes, i hvert fal med Oslo-øyne. Illustrasjon: Oslo2022 / Snøhetta / Cowi / MIR Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Søkerkomiteen for OL i Oslo har de siste dagene jobbet nærmest uavbrutt for å komme opp med troverdige kuttplaner for et eventuelt Oslo-OL i 2022.

Det opprinnelige konseptet «Games in the City» bygger på et kompakt arrangement i Oslo, med en prislapp for skattebetalerne beregnet til 21,7 milliarder kroner, men som Dagbladet skriver i dag, har komiteen åpnet opp for å se andre alternativer.

Det kan blant annet bety flytting av skiskyting fra Grønmo til Lillehammer og flytting av langløp på skøyter fra Valle Hovin. Skepsisen er imidlertid stor til at ikke hovedstaden skal få sårt tiltrengte nye idrettsarenaer.

Redegjorde Etter forespørsel fra Carl I. Hagen (Frp), redegjorde i ettermiddag byrådsleder i Oslo, Stian Berger Røsland (H), for OL-søkerkomiteens posisjon i OL-saken.

På dagens bystyremøte fulgte han opp et innlegg som ble publisert på Oslo Høyres hjemmeside mandag, der nettopp Røsland og OL-byråd Hallstein Bjercke (V) svarte på mediesakene om en mulig endring av OL-konseptet.

- Vi skal ikke foreslå noen endringer på morgendagens møte i søkerkomiteen. Vårt forslag er det denne salen (Oslo bystyre) har behandlet. Det vi skal gjøre er å synliggjøre at det finnes alternativer. Oslo kommune er ikke alene om dette, sier Røsland i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer