Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Carl Lewis arrestert

Promille og Maserati er ingen god kombinasjon for sprintlegenden.

Lewis dopet i 1988

Den tidligere friidrettsstjernen Carl Lewis er i trøbbel om dagen. I går ble han arrestert for promillekjøring etter at han krasjet med sin sportsbil.

Ulykken skjedde tidlig i går morges morgen på en motorvei i den sørlige delen av Los Angeles. 41-årige Lewis, som kjørte en 2004 Maserati, kom uskadet fra uhellet, mens bilen fikk skader på høyre side.

Trafikkpolitiet som kom til stedet fikk raskt mistanke til at den nidobbelte OL-helten var beruset og gjennomførte en edruelighetstest på stedet.

Lewis mislyktes i testen og ble ført til politistasjonen. En blodprøve viste at han hadde 0,8 i promille, over grensen for hva som er tillatt i California.

Arrestasjonen kom etter en uke med svært negative medieoppslag for Lewis. I forrige uke skrev Sports Illustrated at han var en av mer enn 100 amerikanske utøvere som skal ha testet positivt på doping uten at det fikk konsekvenser.

Beskyldningene kom etter at Wade Exum, tidligere leder av USAs OL-komités antidopingutvalg, offentliggjorde dokumenter som ifølge ham viser at amerikanske idrettsledere rutinemessig dekket over positive dopingprøver.

(NTB-AFP)

<B>RASK:</B> Carl Lewis i en duell med Dennis Mitchell i 1997.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media