Carl Yngvar Christensen ble verdensmester i styrkeløft

- Han er superstjerne her.

VERDENSMESTER: Carl Yngvar Christensen (til høyre) ble i natt verdensmester i styrkeløft. Her sammen med trener Dietmar Wolf hjemme i Brumunddal Atletklubb i fjor. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
VERDENSMESTER: Carl Yngvar Christensen (til høyre) ble i natt verdensmester i styrkeløft. Her sammen med trener Dietmar Wolf hjemme i Brumunddal Atletklubb i fjor. Foto: Anita Arntzen / DagbladetVis mer

(Dagbladet): 24-årige Carl Yngvar Christensen fra Brumunddal Atletklubb ble i natt verdensmester i styrkeløft.

I tillegg satte Elverum-mannen to verdensrekorder og ble kåret til den beste utøveren på tvers av klassene i mesterskapet.

Ifølge Østlendingen var ingen i nærheten av å true VM-gullet. Christensen satte verdensrekord sammenlagt og i knebøy (490 kg), europarekord i markløft (390), ny personlig beste i samtlige øvelser, i tillegg til gull sammenlagt, gull i knebøy og markløft og sølv i benkpress. Totalt løftet han hele 1230 kilo.

Om ikke det var imponerende nok, ble han også kåret til meskerskapets mester.

- Jeg har vært i dette miljøet i 20 år og kan ikke huske at et utøver i den tyngste klassen noen gang har vunnet den prisen i et VM, men Carl Yngvar vant den jo på EM tidligere i år så vi hadde et lite håp, forteller trener Dietmar Wolf til Østlendingen.

Treneren forteller at det er nærmest Christensen-hysteri i Colorado i USA, der mesterskapet foregår.

- Han er superstjerne hert og må pløye seg fram hvor enn han går. Han har for mange blitt en verdenskjent utøver, og det blir nok ikke noe mindre etter dette stevne. Det er artig for idretten vår. Generelt, ikke bare i Norge, men også i verden er han en veldig bra ambasadør for idretten, sier Wolf.

Ingen var i nærheten av å true VM-gullet til 24-åringen, som kommer hjem igjen til Elverum med ny verdensrekord sammenlagt (1230), verdensrekord i knebøy (490), europarekord i markløft (390), ny personlig beste i samtlige øvelser (benkpress: 350), gull sammenlagt, gull i knebøy og markløft, samt sølv i benkpress.