LEGGER OPP: Den tidligere Tour de France-vinneren Carlos Sastre legger opp. Spanjolen på 36 år ga beskjed om det på et pressemøte torsdag. Foto:  AFP PHOTO/Luk Beines
LEGGER OPP: Den tidligere Tour de France-vinneren Carlos Sastre legger opp. Spanjolen på 36 år ga beskjed om det på et pressemøte torsdag. Foto: AFP PHOTO/Luk BeinesVis mer

Carlos Sastre legger opp

Vant Tour de France i 2008.

Den tidligere Tour de France-vinneren Carlos Sastre legger opp. Spanjolen på 36 år ga beskjed om det på et pressemøte torsdag.

Det betyr at årets Vuelta Espana ble hans aller siste store oppgave på sykkelen, og der endte den tidligere CSC-rytteren på 20.-plass totalt. Den beste plasseringen han fikk på etappene var 17.-plassen på den 13. etappen.

- Nå er det riktige tidspunktet kommet for å avslutte denne fasen av livet mitt. Seieren min i Tour de France, og å være med på det seirende laget i Vueltaen er de største øyeblikkene i karrieren min, sier Sastre.

Etter at spanjolen gikk til topps i Touren i 2008 er det blitt smått med store resultater på ham. Han vant riktignok to etappeseirer i Giro d'Italia i 2009 og endte på tredjeplass i løpet, men etter det har han ikke vunnet noen ting.

- Nå begynner en ny etappe i livet mitt, men foreløpig er det uklart hva jeg skal gjøre, men jeg finner nok på noe, sier 36-åringen.

(NTB)