Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Carlsen: - Alt ligger i mine egne hender

Har tro på turneringsseier etter ny remis.

TROR PÅ SEIER: Magnus Carlsen med svarte brikker spilte remis mot kineseren Ding Liren i den internasjonale storturneringen i Nederland lørdag. Foto: AFP PHOTO / ANP / KOEN VAN WEEL / NTB Scanpix
TROR PÅ SEIER: Magnus Carlsen med svarte brikker spilte remis mot kineseren Ding Liren i den internasjonale storturneringen i Nederland lørdag. Foto: AFP PHOTO / ANP / KOEN VAN WEEL / NTB Scanpix Vis mer

Magnus Carlsen med svarte brikker spilte remis mot kineseren Ding Liren i den internasjonale storturneringen i Nederland lørdag.

Høyst trolig er Carlsen i tet med et halvt poeng på Anish Giri foran søndagens avslutningskamp i turneringen mot kroaten Ivan Saric.

Den regjerende verdensmester Carlsen har 8,5 poeng. Giri vil trolig ha 8 poeng etter lørdagens partier.

Lørdag var Magnus Carlsen bare måtelig fornøyd med egen innsats. Carlsen i svart så ut til å klare en remis nokså kontrollert.

- Noen dager føler man seg ikke bra, og derfor er man på defensiven. Andre dager er man bare ikke tent, og i dag var jeg ikke helt på. Remis er helt fint. Da beholder jeg ledelsen inn mot den siste dagen og har sjansen til å vinne, sa Carlsen til TV 2.

- Det ser bra ut. Riktignok tapte jeg mot Saric i OL, men det var med svart. Denne gangen har jeg gode forhåpninger. Alt ligger i mine egne hender, og det ser ut som om dette skal gå veien, sa en klar Carlsen til TV 2.

(NTB)