Magnus Carlsen med ett tap og to seire i hurtigsjakk i USA

Carlsen: - Dårlig av meg

Magnus Carlsen innledet Grand Chess Tour-turneringen i St. Louis med tap mot kinesiske Ding Liren i hurtigsjakk og ligger på 2. plass etter første dag.

TAPTE: Magnus Carlsen startet turneringen i St. Louis med tap mot Ding Liren. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
TAPTE: Magnus Carlsen startet turneringen i St. Louis med tap mot Ding Liren. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Med svarte brikker havnet Carlsen i tidstrøbbel og tapte til slutt for Ding i det første partiet, og han fikk dermed en vanskelig start på turneringen.

Nordmannen trengte riktignok ikke lang tid på å slå tilbake. Med svarte brikker brukte han kort tid på å slå ungarske Richard Rapport. Etter at Carlsen ofret dronningen seg i sitt 35. trekk, valgte ungareren å gi seg.

Carlsen avsluttet kvelden mot Leinier Domínguez fra USA og hvite brikker. Han hadde et lite overtak tidsmessig og på brettet gjennom hele partiet.

- Det var ganske dårlig av meg. Jeg er glad for å komme så bra tilbake som jeg gjorde, men alle kan se at dette var langt fra min beste dag, sa Carlsen til arrangøren etter partiet, ifølge nettstedet Matt & Patt.

Caruana neste

28-åringen har dermed fire poeng etter tre partier. Seier gir to poeng, remis ett og tap null. Han ligger på delt andreplass sammen med Ding, etter ledende Levon Aronian fra Armenia, som vant alle sine tre partier første dag.

Det skal spilles totalt ni partier hurtigsjakk mellom lørdag og mandag før det er lynsjakk tirsdag og onsdag. Turneringen er den fjerde på Grand Chess-touren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer