Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Carlsen: - Jeg ble definitivt overrasket. Jeg kan fortelle deg såpass

Angret på åpningen.

OVERRASKET: På pressekonferansen i etterkant er det en rolig, men tydelig fornøyd, Anand som redegjør for tankegangen bak seieren. Magnus Carlsen på sin side så alt annet enn fornøyd ut, og han uttrykte overraskelse over inderens gode forberedelser. Foto Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
OVERRASKET: På pressekonferansen i etterkant er det en rolig, men tydelig fornøyd, Anand som redegjør for tankegangen bak seieren. Magnus Carlsen på sin side så alt annet enn fornøyd ut, og han uttrykte overraskelse over inderens gode forberedelser. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

SOTSJI/OSLO (Dagbladet): Vishy Anand slo knallhardt tilbake etter søndagens nederlag, og slo til slutt Magnus Carlsen i dagens tredje parti av VM-kampen.

På pressekonferansen i etterkant er det en rolig, men tydelig fornøyd, Anand som redegjør for tankegangen bak seieren. Magnus Carlsen på sin side så alt annet enn fornøyd ut, og han uttrykte overraskelse over inderens gode forberedelser.

- Han var veldig godt forberedt og spilte godt. Jeg kunne spilt bedre, men det var vanskelig. Jeg prøvde bare å klamre meg fast. Jeg ble definitivt overrasket, jeg kan fortelle deg såpass, sier Carlsen.

- Jeg angrer Nordmannen fikk også spørsmål om han angret på måten han åpnet partiet på.

- Jeg angrer. Han var veldig godt forberedt, og fikk en god posisjon. Det blir ikke stort verre. Jeg forberedte meg godt, men det hjalp ikke. Han spilte ganske enkelt bedre, sier han.

Han ville derimot ikke legge noe av skylda for tapet på sine sekundanter.

- Når noe går feil er det bestandig min feil, slår han fast. Det er sånn kamp hvor alt gikk galt helt fra start, men det kommer nye muligheter. 

- Det er vanskeligere nå. Man må forberede seg mentalt. Jeg har kommet meg fort tilbake etter tap tidligere. Det er et dårlig resultat for meg og et godt resultat for ham, men det er en lang kamp.

Smilte Anand på sin var naturlig nok langt blidere.

- Jeg er veldig godt fornøyd, sier han med noe så sjeldent som et smil.

Han forteller også at han brukte en del av hviledagen på å forberede seg til dagens parti.

- Jeg brukte litt tid på forberedelser, men jeg prøvde også å bare slappe av. Jeg vil tippe at jeg forberedte meg i tre-fire timer.

I morgen er det igjen Carlsen som er tilbake i angrepsposisjon med hvite brikker. Partiet starter som i dag klokka 13.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling